Beroep medewerker droogschuur

Droogschuurmedewerkers helpen bij het mengen, rijpen en gisten van tabaksstrips en -stengels voor de productie van sigaren, pruimtabak en snuiftabak.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Kwaliteitsmodel van een tabaksblad

    De kenmerken en eigenschappen van een tabaksblad voor beoordeling met een hoge, gemiddelde of lage kwaliteit, waarbij kleurvariaties, scheuren, teervlekken, nerfdichtheid, en de grootte van het blad in acht worden dichtheid.

  • Productie van gerookte tabaksproducten

    De processen, materialen en technieken voor de vervaardiging van verschillende soorten voor roken bestemde tabaksproducten, zoals sigaren, tabak, pijptabak en sigaretten.

  • Geschiedenis van tabak

    De verschillende stadia en ontwikkelingen van de tabaksteelt, de culturele bijzonderheden en de handel door de tijd heen.

  • Droogmethoden voor tabaksbladeren

    Processen om vocht aan tabaksbladeren te onttrekken en ze geuriger te maken, zodat ze geschikt zijn voor consumptie.

  • Gistingsproces van tabaksbladeren

    Procedé om ammonia aan het blad te onttrekken. Dit kan worden bereikt door temperatuur en vochtigheidsgraad te verhogen, door de tabak in grote stapels op te slaan of door een oven te gebruiken. Door de verhoogde temperatuur en vochtigheid vindt fermentatie plaats onder invloed van de enzymen in het blad.

  • Soorten tabaksbladeren

    Soorten gecultiveerde tabaksoorten en -variëteiten en hun kenmerken. Koppelen van eigenschappen aan de productvereisten voor sigaren of sigaretten.

  • Productie van rookvrije tabaksproducten

    De processen, materialen en technieken voor het vervaardigen van verschillende soorten niet voor roken bestemde tabaksproducten, zoals pruimtabak, diptabak, tabaksgom en snus.

Vaardigheden

  • Verschillende droogmethoden voor tabaksbladeren gebruiken

    Verschillende droogmethoden voor tabaksbladeren gebruiken, zoals aan de lucht uithardende tabak, door vuur uitgeharde tabak, door rook uitgeharde tabak en door de zon uitgeharde tabak.

  • Tabaksbladeren voormengen

    Tabaksbladen voormengen om een evenwichtige mix van verschillende soorten tabak in de hand te werken.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Tabaksbladeren mengen

    Mengen van tabaksbladeren door ze te snijden, te conditioneren en te mengen voordat ze in een sigaar worden gewikkeld of voor sigaretten worden gesneden.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

    Op het gemak zijn in onveilige omgevingen zoals blootstelling aan stof, roterende apparatuur, hete oppervlakken, vries- en koelruimten, lawaai, natte vloeren en bewegende liftuitrusting.

  • Technologie voor het drogen van tabak gebruiken

    Technologie voor het drogen van tabak gebruiken die de tabak bij hogere temperaturen en dus sneller droogt dan conventionele drogers. Kortere droogtijden leiden tot minder kwaliteitsverlies van de tabak en tot een geringer energieverbruik.

  • Tabaksbladeren conditioneren

    Tabak bewerken om ervoor te zorgen dat de tabak door een gecontroleerde omgeving op de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad wordt gevoerd.

  • Tabaksbladeren fermenteren in de oven

    Tabaksbladeren in de oven plaatsen met het deksel gesloten. De warmte en vochtigheid controleren. Gisting in de oven duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  • Kleur bij het drogen van tabaksbladeren beoordelen

    De kleurconservering van tabaksbladeren moet worden beoordeeld om het rijpings- en verouderingsproces van het blad te bepalen.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Tabaksbladeren snijden

    Bladen vóór het drogen in fijne vellen snijden met behulp van de geschikte apparatuur. Ervoor zorgen dat de snijmaten aan de eisen voldoen.

  • Tabaksbladeren gestapeld laten gisten

    Het verpakken van grote stapels tabak in jute en ze laten “zoeten”. De interne temperatuur wordt nauwlettend in het oog gehouden. Wanneer de stapel 60 graden Celsius bereikt, wordt de schoorsteen stapel afgebroken om teer, ammoniak en nicotine te laten vrijkomen. Herhaal het proces totdat de temperatuur niet langer 45 graden Celsius bereikt. De stengels strippen en in een koeler laten rijpen.

  • Tabaksbladeren op smaak brengen

    Tabaksbladeren op smaak brengen om de smaak van tabak te corrigeren en de kwaliteit van het product te handhaven.

  • Tabaksbladeren drogen

    Tabaksbladeren drogen aan de hand van een nauwkeurig omschreven vochtpeil, volgens de specificaties van het product.

  • Zondroogmethoden voor tabak gebruiken

    Tabak onbedekt in de zon plaatsen om deze op natuurlijke wijze te laten uitdrogen. Over het algemeen bevat oosterse tabak weinig suiker en nicotine en is zeer populair voor sigaretten.

  • Warmtedrogende methoden voor tabak gebruiken

    Tabaksbladeren in tabaksstokken snijden en ze aan palen in de "ovens" van de droogschuur hangen. Langzaam de temperatuur in de loop van het droogproces verhogen . De procedure zal over het algemeen ongeveer een week in beslag nemen. Flue cured tabak produceert over het algemeen een hoog suikergehalte en een gemiddeld tot hoog nicotinegehalte.

  • Tabaksbladeren drogen na het oogsten

    De tabaksbladeren onmiddellijk na de oogst drogen door verschillende procedés zoals rijping in de open lucht, het drogen met rook of het drogen in de zon.

  • Tabaksbladeren in bussels binden

    De tabaksbladeren in bussels binden, een hand genaamd, ervoor zorgen dat elke hand een gelijke hoeveelheid bevat, het gewicht van de hand berekenen, de veiligheid waarborgen tijdens de bindprocedure, en handen voorbereiden vóór het droog- of inspectieproces.

  • Air-cured methoden voor tabak gebruiken

    Een air-cured methode voor tabak gebruiken door het tabak in een goed geventileerde schuur te hangen en gedurende een periode van vier tot acht weken te laten drogen. Air-cured tabak heeft over het algemeen een laag suikergehalte, wat de tabaksrook een zachte, halfzoete smaak geeft. Air-cured tabak heeft doorgaans een hoog nicotinegehalte.

  • Tabaksbladeren sorteren

    Sorteren van tabaksbladeren op basis van kleur en conditie. De bladeren selecteren met de beste specificaties voor het rollen van sigaren en voor de kwaliteitsborging. Sorteren van tabaksbladeren voor de vervaardiging van verschillende producten zoals pijptabak en pruimtabak.

  • Productieschema’s volgen

    Volgen van het productieschema, rekening houdend met alle eisen, tijden en behoeften. Dit schema schetst welke afzonderlijke goederen in elke periode geproduceerd moeten worden en geeft een overzicht van de verschillende aandachtspunten zoals productie, personeel, voorraden, enz. Het is meestal gekoppeld aan de productie waar het plan aangeeft wanneer en hoeveel van elk product nodig is. Alle informatie gebruiken die bij de daadwerkelijke uitvoering van het plan aanwezig is.

  • Gistniveaus van tabaksbladeren beoordelen

    Gistniveaus van tabaksbladeren beoordelen. Thermometers, luchtbevochtigers, water en uw zintuigen gebruiken om het gistingsniveau te testen.

Optionele kennis en vaardigheden

controles van fabrieksinstallaties uitvoeren milieuaudits uitvoeren diensten op een flexibele manier uitvoeren in een voedselverwerkend team werken schoonmaaktaken uitvoeren omgaan met managers betrouwbaar handelen omgaan met collega’s hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking tabaksproducten voorwaarden voor verwerking volgen

Source: Sisyphus ODB