Over 123test

De site 123test.nl

123test biedt een zo breed en gevarieerd mogelijk aanbod van Nederlandstalige tests. Dagelijks bezoeken wereldwijd tussen de 40 en 50 duizend mensen websites van 123test. Bekijk ook onze bezoekersstatistieken voor 123test.nl.

Tests worden aangeboden op het gebied van carrière, persoonlijkheid, iq en studie. De tests variëren van serieuze en professionele tests tot tests meer voor het plezier. De waarde van de testuitslag wordt aangegeven met sterren. Voor uitgebreidere informatie over het doen van tests op internet klik hier.

Gratis

Op 123test kun je je helemaal uitleven op testgebied. Zonder kosten en verplichtingen. Bijna alle tests op 123test zijn gratis, je hoeft er ook geen persoonlijke adresgegevens voor achter te laten. Ook in de toekomst zal dat zo blijven. Voor die mensen die een uitgebreide test willen maken voor bijvoorbeeld een assessment of loopbaanbegeleiding, zijn er ook serieuze, professionele tests. Voor deze tests wordt soms een vergoeding gevraagd. Dat staat vooraf altijd aangegeven. Er is dan wel een e-mailadres nodig, om het rapport en de factuur toe te kunnen sturen.

Privacy

123test wil en zal het vertrouwen van zijn bezoekers niet beschamen. 123test werkt niet mee met derden om je surfgedrag op 123test te koppelen aan persoonlijke gegevens. Spam en andere commerciële toepassingen als spyware zijn bij 123test taboe. Voor het verzenden van de nieuwsbrief of de uitslag van een professionele test hebben we een e-mailadres nodig. Dit adres dien je zelf op te geven (en kun je weer afmelden) en zal niet voor andere dan de daarvoor bestemde doeleinden gebruikt worden. Je privacy is bij 123test dus gewaarborgd. 123test staat ook geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens: registratienummer 1411321. 123test kan echter geen garantie geven voor het privacy-beleid van sites waarnaar gelinkt en/ of doorverwezen wordt via advertenties.

Onafhankelijk

Tests zijn eigendom van 123test. 123test is gebaat bij het zo breed en objectief mogelijk aanbieden van persoonlijkheidstests. Alleen dan zal 123test dé aanbieder van Nederlandstalige tests kunnen zijn en blijven. 123test waardeert tests op basis van objectieve regels. 123test is onafhankelijk en wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Inkomsten worden gegenereerd door advertenties, professionele betaalde tests en testverhuur aan bedrijven.

De mensen van 123test

123test.nl is eigendom van 123test BV. 123test BV is opgericht door dr. Edwin van Thiel en drs. Sylvain Engelen. Edwin is gepromoveerd psycholoog en programmeur. Hij werkte als ontwikkelaar van professionele tests bij Swets Test Publishers (tegenwoordig Harcourt Test Publishers) en als docent op de universiteit van Nijmegen. Sylvain heeft bij Research & Marketing B.V. onderzoek gedaan naar werknemerstevredenheid en heeft veel ervaring met vragenlijstonderzoek. Op de universiteit van Nijmegen heeft hij onderzoek gedaan naar en gepubliceerd over kenmerken van excellent management.

Uitgebreide en professionele tests worden soms aangeboden in samenwerking met andere psychologen of testontwikkelaars. Deze tests zijn altijd wetenschappelijk verantwoord. Bij de desbetreffende tests kun je daarover meer informatie vinden.

123test werkt verder regelmatig samen met webdesigners, technici, onderzoekers van universiteiten of onderzoeksbureaus, stagiaires en meerdere zakelijke partners.