Beroep inkoper van ongebrande koffie

Inkopers van ongebrande koffie kopen groene koffiebonen in bij producenten over de hele wereld in opdracht van koffiebranders. Zij hebben een grondige kennis van het koffieproces van plant tot kopje.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Voedsel- en drankenindustrie

    De respectieve industrie en de processen die verband houden met de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, zoals grondstoffenselectie, verwerking, verpakking en opslag.

  • Niveaus voor het malen van koffie

    De bekende malingen zijn grof, middelfijn, fijn, superfijn en Turkse maling. Aanduiding van de machine om de gewenste maling te verkrijgen. 

  • Effecten van pesticiden op voedingsgrondstoffen

    Verschillende soorten pesticiden die worden gebruikt voor voedselgrondstoffen om het juiste gebruik van deze stoffen te controleren, waarbij de voornaamste kenmerken van producten worden behouden.

  • Koffie-eigenschappen

    De soorten en oorsprong van koffie en de processen in verband met koffiebereiding, -productie en handel.

  • Soorten koffiebonen

    De bekendste soorten koffie, Arabica en Robusta, en de variëteiten van beide soorten.

Vaardigheden

  • Zakenrelaties aangaan

    Een positieve langdurige relatie tot stand brengen tussen organisaties en geïnteresseerde derde partijen zoals leveranciers, distributeurs, aandeelhouders en andere belanghebbenden om hen te informeren over de organisatie en haar doelstellingen.

  • Bijgewerkte professionele kennis onderhouden

    Regelmatig educatieve workshops bijwonen, professionele publicaties lezen en actief deelnemen aan beroepsverenigingen.

  • Koffiemaalmethode aan de koffiesoort aanpassen

    Verschillende methoden voor het malen en bereiden van koffie gebruiken.

  • Kooptrends van consumenten analyseren

    Analyseren van het koopgedrag of het huidige dominante klantengedrag.

  • Uitgebreide internationale reizen maken

    Het maken van uitgebreide reizen over de wereld om zakelijke taken uit te voeren.

  • Groene koffiebonen onderzoeken

    Groene koffiebonen onderzoeken en ervoor zorgen dat deze allemaal ongeveer dezelfde kleur, vorm en grootte hebben. Bonen van dezelfde grootte zullen gelijkmatig worden geroosterd, terwijl kleinere bonen sneller kunnen roosteren en de algemene smaak kunnen beïnvloeden-

  • Eigenschappen van koffie evalueren

    Analyseren en evalueren van de koffiesmaakgewaarwordingen, met inbegrip van het lichaam van de koffie, het aroma, de zuurgraad, de bitterheid, de zoetheid en de afdronk.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Koffiebonen sorteren

    Sorteren van koffiebonen op basis van hun kenmerken, gebreken, grootte, kleur, vochtgehalte, smaak, zuurgraad, body of aroma.

  • Klanten over de soorten thee en koffie informeren

    Klanten informeren over herkomst, kenmerken, verschillen in smaak en melanges van koffieproducten.

  • Onderhandelen over inkoopvoorwaarden

    Onderhandelen over voorwaarden zoals prijs, kwantiteit, kwaliteit en leveringsvoorwaarden met verkopers en leveranciers om de voordeligste inkoopvoorwaarden te garanderen.

  • Actief verkopen

    Het leveren van gedachten en ideeën op een impactvolle en invloedrijke manier om klanten te overtuigen om geïnteresseerd te raken in nieuwe producten en promoties. Klanten ervan overtuigen dat een product of dienst aan hun behoeften voldoet.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Over prijzen onderhandelen

    Een overeenkomst over de prijs van de aangeboden producten of diensten regelen.

Optionele kennis en vaardigheden

monsters etiketteren zelfvertrouwen tonen omgaan met collega’s in een voedselverwerkend team werken werkrelaties onderhouden vreemde talen gebruiken voor internationale handel omgaan met managers relaties met klanten onderhouden public relations verzorgen klantendiensten beschikken over computervaardigheden koffieproeverijen houden eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst

Source: Sisyphus ODB