DISC-profiel: de Overtuiger

Het DISC-persoonlijkheidsmodel wordt aan de hand van vijftien DISC-‘patronen' of -‘categorieën’ omschreven. Deze patronen zijn tot stand gekomen door een statistische analyse van combinaties van grafieken. Deskundigen hebben dit gedaan om een duidelijke interpretatie, eenduidige communicatie en beter inzicht in het DISC-model te realiseren.

De Overtuiger is een van de vijftien profielen in de DISC-persoonlijkheidstest. Op deze pagina vind je een beschrijving van de persoonlijkheidskenmerken van de Overtuiger.

De Overtuiger

Dominantie

Overtuigers hebben de neiging om direct, positief en optimistisch te zijn in hun relaties.

Invloed

Overtuigers inspireren anderen graag met hun enthousiasme en optimisme.

Stabiliteit

Overtuigers houden ervan zichzelf intellectueel en fysiek uit te dagen.

Consciëntieusheid

Overtuigers worden graag beoordeeld op basis van resultaten.

Overtuigers hebben een sterke zelfmotivatie om doelen te stellen en te bereiken. Overtuigers zijn overtuigend, mensgericht en vastbesloten.

Enkele kenmerken die mensen gebruiken om een Overtuiger te beschrijven:

Optimistisch; enthousiast; zelfverzekerd; overtuigend; sociaal; veranderingsgericht; onafhankelijk; vasthoudend; besluitvaardig; direct; veeleisend.

Overige DISC-profielen

Behalve de Overtuiger onderscheidt de DISC-typologie nog veertien andere profielen, namelijk:

de Presteerderde Coachde Adviseurde Creatievelingde Enthousiastde Beoordelaarde Individualistde Inspiratorde Onderzoekerde Objectieve Denkerde Perfectionistde Deskundigede Resultaatgerichte en de Specialist.

Ben je een Specialist? Je weet het meteen als je onze DISC-persoonlijkheidstest doet. Meer informatie kun je vinden in het online artikel Wat is DISC?.