Beroep zuiveltechnoloog

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch

Kennis

  • Microbiologie van verse melk
  • Specificaties voor de productie van zuivel
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Kaas stremmen
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
  • Zuivelproducten
  • Melkproductieproces
  • Voedsel- en drankenindustrie

Vaardigheden

  • In een voedselverwerkend team werken
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Werkgerelateerde verslagen schrijven
  • Productieschema’s volgen
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Instructies aan medewerkers geven
  • Verspilling van grondstoffen beperken
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Toezien op de productievoorwaarden
  • Betrouwbaar handelen
  • Leiding geven aan personeel
  • Afwijkingen bij de melkproductie volgen
  • Wiskundige hulpmiddelen en uitrusting gebruiken
  • Materialen voor zuiveltesten gebruiken
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Regulier onderhoud van machines programmeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Schriftelijke instructies volgen

Optionele kennis en vaardigheden

financiële draagkracht corrigerende acties beheren monsters etiketteren voorraad van goederen in productie bijhouden voortdurende verbetering van teams aanmoedigen assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen kaassoorten gistingsproces van voedingswaren filosofieën over voortdurende verbetering warmtebehandeling toepassen productieprocessen analyseren voor verbetering regelgeving voor de productie van ijs vloeistofvoorraden controleren rijpproces van kaas factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven milieubeheersystemen gebruiken biotechnologie voedingsmiddelenwetgeving voedselallergieën omgaan met managers omgaan met collega’s enzymatische verwerking droogproces aanpassen aan goederen