Beroep zuiveltechnoloog

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch

Kennis

  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Melkproductieproces
  • Specificaties voor de productie van zuivel
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Zuivelproducten
  • Kaas stremmen
  • Microbiologie van verse melk
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong

Vaardigheden

  • Verspilling van grondstoffen beperken
  • Productieschema’s volgen
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Instructies aan medewerkers geven
  • Werkgerelateerde verslagen schrijven
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Leiding geven aan personeel
  • Toezien op de productievoorwaarden
  • Materialen voor zuiveltesten gebruiken
  • In een voedselverwerkend team werken
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Regulier onderhoud van machines programmeren
  • Schriftelijke instructies volgen
  • Afwijkingen bij de melkproductie volgen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Betrouwbaar handelen

Optionele kennis en vaardigheden

regelgeving voor de productie van ijs voortdurende verbetering van teams aanmoedigen vloeistofvoorraden controleren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie corrigerende acties beheren productieprocessen analyseren voor verbetering biotechnologie filosofieën over voortdurende verbetering omgaan met managers monsters etiketteren wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven omgaan met collega’s gistingsproces van voedingswaren droogproces aanpassen aan goederen financiële draagkracht warmtebehandeling toepassen factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken milieubeheersystemen gebruiken voorraad van goederen in productie bijhouden kaassoorten voedselallergieën voedingsmiddelenwetgeving enzymatische verwerking assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen rijpproces van kaas