Beroep zuivelbereider

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Zuivelproducten
  • Specificaties voor de productie van zuivel
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Voedseletiketten
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong

Vaardigheden

  • Zuivelverwerkingsmachines bedienen
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Geschikte verpakkingen voor voedingsproducten selecteren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven

Optionele kennis en vaardigheden

kaas stremmen flessen voor verpakking controleren gistingsproces van voedingswaren voedingsmiddelen etiketteren microbiologie van verse melk monsters voor analyse verzamelen stremproces van kaas uitvoeren zorg dragen voor kaasproductie koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren rijpproces van kaas pasteurisatieprocessen uitvoeren levensmiddelenafval afvoeren kaassoorten melkzuurbacteriën aan voedselproducten toevoegen eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst