Beroep wijnvergister
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Biotechnologie
- Gistingsproces van dranken
Vaardigheden
- Proces van wijnproductie volgen
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Gisting controleren
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Goede productiepraktijken toepassen
- Hygiëne waarborgen
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie voorraad van goederen in productie bijhouden advies geven over de combinatie van etenswaren en wijn omgaan met collega’s dichtheid van vloeistoffen metenLoopbaanperspectief
Het beroep wijnvergister behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |