Beroep wijnvergister

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Biotechnologie
  • Gistingsproces van dranken

Vaardigheden

  • Proces van wijnproductie volgen
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Gisting controleren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Hygiëne waarborgen

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie voorraad van goederen in productie bijhouden advies geven over de combinatie van etenswaren en wijn omgaan met collega’s dichtheid van vloeistoffen meten

Loopbaanperspectief

Het beroep wijnvergister behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld