Beroep wijnvergister

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Biotechnology
  • Fermentation processes of beverages

Vaardigheden

  • Monitor the process of wine production
  • Monitor temperature in manufacturing process of food and beverages
  • Monitor fermentation
  • Apply HACCP
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Apply GMP
  • Ensure sanitation

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie voorraad van goederen in productie bijhouden advies geven over de combinatie van etenswaren en wijn omgaan met collega’s dichtheid van vloeistoffen meten

Loopbaanperspectief

Het beroep wijnvergister behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld