Beroep web content manager

Web content managers stellen content samen of creëren content voor een webplatform in overeenstemming met de strategische langetermijndoelstellingen, beleidslijnen en procedures voor de online content van een organisatie of haar klanten. Zij controleren en monitoren de naleving van normen, wettelijke voorschriften en privacyregels en zorgen voor weboptimalisatie. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de integratie van het werk van schrijvers en ontwerpers om tot een uiteindelijke lay-out te komen die compatibel is met de bedrijfsnormen.

Web content manager: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Schrijf- en presentatiehulpsoftware

    De software die voorziet in voorgeprogrammeerde elementen waarmee interactieve multimediatoepassingen kunnen worden ontwikkeld voor het bewerken, structureren en indelen van inhoud die bedoeld is voor publicatie.

  • Publicatiestrategie

    De methoden, regels, media en tools voor het publiceren van inhoud uit inhoudbeheersystemen in afzonderlijke bronnen of cross-media.

  • Sleutelwoorden in digitale inhoud

    De digitale instrumenten voor het uitvoeren van sleutelwoordenonderzoek. De opvraagsystemen stellen de inhoud van een document vast aan de hand van sleutelwoorden en metagegevens.

  • Informatiestructuur

    Het type infrastructuur dat het formaat van de gegevens bepaalt: semi-gestructureerd, ongestructureerd en gestructureerd.

  • Ontwikkelingsprocessen voor inhoud

    De gespecialiseerde technieken die worden gebruikt voor het ontwerpen, schrijven, compileren, bewerken en organiseren van digitale inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en video's voor publicatiedoeleinden.

  • Stijlbladtalen

    Het gebied van computertaal dat de presentatie van gestructureerde documenten zoals Cascading Style Sheets (CSS) meedeelt. Deze documenten moeten zich houden aan stijlbladen, een reeks stilistische regels zoals lettertype, kleur en lay-out.

  • Wettelijke vereisten voor ict-producten

    De internationale regelgeving met betrekking tot de ontwikkeling en het gebruik van ICT-producten.

  • Webprogrammering

    Het programmeringsmodel dat is gebaseerd op een combinatie van markup (toevoeging van de context en de structuur van de tekst) en andere internetprogrammeercodes, zoals AJAX, javascript en PHP, ten behoeve van passende acties en visualisering van de inhoud.

Vaardigheden

  • Naleving met wettelijke vereisten garanderen

    De naleving van vastgestelde en toepasselijke normen en wettelijke vereisten, zoals specificaties, beleid, normen of wetgeving, garanderen voor het doel dat organisaties met hun inspanningen nastreven.

  • Klantwensen identificeren

    Technieken en instrumenten, zoals enquêtes, vragenlijsten en ICT-toepassingen, toepassen om gebruikersvereisten van systemen, diensten of producten te bepalen, te analyseren, te documenteren en te beheren.

  • Hulpmiddelen voor inhoudontwikkeling toepassen

    Gespecialiseerde hulpmiddelen voor inhoudontwikkeling gebruiken, zoals inhoud- en terminologiebeheersystemen, vertaalgeheugensystemen, taalcontrole en editors om inhoud te genereren, compileren en transformeren volgens specifieke normen.

  • Concepten van vereisten vertalen naar inhoud

    Digitale inhoud ontwikkelen op basis van bepaalde vereisten en richtlijnen.

  • Online-inhoud beheren

    Ervoor zorgen dat de inhoud van de website actueel, georganiseerd en aantrekkelijk is en beantwoordt aan de behoeften van het publiek, de vereisten van de onderneming en de internationale normen door de links te controleren en de publicatietijd en -volgorde vast te stellen.

  • Naleving van bedrijfsregels waarborgen

    Garanderen dat de activiteiten van de werknemers in overeenstemming zijn met de voorschriften van de bedrijven, zoals ze werden geïmplementeerd volgens de richtlijnen, verordeningen, beleidslijnen en programma’s van de klant.

  • Multimedia-inhoud aanbieden

    Multimediamateriaal zoals schermafbeeldingen, afbeeldingen, diavoorstellingen, animaties en video's ontwikkelen om dit te gebruiken als inhoud die deel uitmaakt van een bredere informatieve context.

  • Kwaliteitsbewaking uitvoeren op inhoud

    De inhoud valideren door deze te beoordelen op formele en functionele kwaliteit, bruikbaarheid en toepasselijke normen.

  • Software voor contentmanagementsystemen gebruiken

    Software gebruiken die publicatie, editing en het wijzigen van content evenals onderhoud vanuit een centrale interface mogelijk maakt.

  • Inhoud naar uitvoermedia integreren

    Media- en tekstinhoud samenstellen en in online- en offline-systemen zoals websites, platforms, toepassingen en sociale media integreren voor publicatie en distributie.

  • Vereisten van concepten vertalen naar visueel ontwerp

    Een visueel ontwerp ontwikkelen vertrekkend vanuit bepaalde specificaties en eisen, op basis van de analyse van de scope en de doelgroep. Een visuele voorstelling van ideeën maken, zoals logo’s, websites, digitale games en lay-outs.

  • Opmaaktaal gebruiken

    Computertalen gebruiken die syntactisch van de tekst te onderscheiden zijn, om aantekeningen op een document toe te voegen, lay-out en procestypes van documenten zoals HTML te specificeren.

  • Voldoen aan wettelijke bepalingen

    Ervoor zorgen dat u naar behoren wordt geïnformeerd over de wet- en regelgeving die van toepassing is op een specifieke activiteit en zich houdt aan zijn regels, beleid en wetgeving.

  • Inhoud samenstellen

    Inhoud uit specifieke bronnen verkrijgen, selecteren en organiseren, overeenkomstig de vereisten van de outputmedia zoals drukwerk, onlinetoepassingen, platforms, websites en video’s.

  • Zoekmachine-optimalisatie uitvoeren

    Het uitvoeren van optimaal marketingonderzoek en strategieën op zoekmachineprocessen, ook bekend als zoekmachinemarketing (SEM), om het online verkeer en de zichtbaarheid van de website te vergroten.

  • Metadata voor inhoudsgegevens beheren

    De methoden en procedures voor het beheer van inhoudsgegevens toepassen om concepten van metagegevens, zoals de datum van creatie, te definiëren en te gebruiken om inhoud zoals documenten, video- en audiobestanden, applicaties en beelden te beschrijven, te organiseren en te archiveren.

  • Technische teksten interpreteren

    Technische teksten die informatie verschaffen over de uitvoering van een taak, gewoonlijk toegelicht in stappen, lezen en begrijpen.

  • Juridische vereisten identificeren

    Onderzoek uitvoeren voor toepasselijke wettelijke en normatieve procedures en normen, wettelijke vereisten analyseren en afleiden die van toepassing zijn op de organisatie, haar beleid en producten.

  • Geschreven inhoud aanbieden

    Informatie schriftelijk meedelen via digitale of gedrukte media in overeenstemming met de behoeften van de doelgroep. De inhoud structureren volgens specificaties en normen. Grammatica- en spellingsregels toepassen

  • Typen inhoud gebruiken

    Gebruik maken van MIME-types en subtypes als standaardidentificator voor het soort gegevens dat een bestand bevat, zoals het soort link, voorwerp, script en stijl en het type media.

  • Titel voor inhoud creëren

    Een aantrekkelijke titel bedenken die de aandacht van de mensen vestigt op de inhoud van uw artikel, verhaal of publicatie.

Optionele kennis en vaardigheden

cognitieve psychologie less strategie voor contentmarketing digitale oproep tot actie ontwerpen onlinegegevensanalyses uitvoeren zorgen dat documenten juist worden beheerd standaarden van het world wide web consortium projecten voor inhoudontwikkeling beheren javascript ajax sass tekst proeflezen php jsss copywriten css richtlijnen bieden voor inhoudontwikkeling

Source: Sisyphus ODB