Beroep wasserettemedewerker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Wasserettemedewerker: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Schoonmaaktechnieken

  Verschillende technieken en instrumenten die worden gebruikt om verschillende soorten oppervlakken te reinigen en zo tot een bepaalde mate van netheid te komen, zoals vegen, stofzuigen, ontvetten en nat reinigen.

Vaardigheden

 • Was doen

  Wassen of schoonmaken met de hand of met behulp van een wasmachine.

 • Regelsystemen voor machines opzetten

  Opzetten of aanpassen van regelsystemen voor machines om omstandigheden zoals materiaalstroom, temperatuur of druk te reguleren.

 • Zich aan persoonlijke hygiënische normen houden tijdens het schoonmaken

  Zorg ervoor dat u bij het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden, zoals voorgeschreven in de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften van de dienst of de organisatie, zelf de nodige schone en beschermende uitrusting draagt.

 • Klanten helpen

  Klanten ondersteunen en adviseren bij het nemen van aankoopbeslissingen, door hun behoeften te begrijpen, geschikte diensten en producten voor hen te selecteren en op beleefde wijze vragen te beantwoorden over producten en diensten.

 • Drogers gebruiken

  Bedienen van de machine om vlekken te verwijderen en schone kleding te verkrijgen. Meten van de minimale en maximale belasting die in de machine moet worden geplaatst en het juiste droogproces selecteren voor eventuele vocht- en lekproblemen.

 • Onderhoudsetiketten lezen

  Kledingstukken sorteren op kleur of stof door het inspecteren en lezen van verzorgingsetiketten of labels. Ze geven aan hoe een bepaalde stof het beste kan worden gewassen, gebleekt, gedroogd, gestreken en gereinigd.

 • Toezicht houden op de wasservice voor hotelgasten

  Ervoor zorgen dat het wasgoed wordt opgevangen, grondig gereinigd en tijdig wordt geretourneerd.

 • Klanttevredenheid garanderen

  Omgaan met de verwachtingen van de klanten op professionele wijze, anticiperen en inspelen op hun behoeften en wensen. Zorgen voor een flexibele klantendienst om de tevredenheid en loyaliteit van de klant te waarborgen.

 • Kledingstukken uitspoelen

  Wasmiddelen, vuil en geuren van stoffen materialen en voorwerpen uitwassen met behulp van een waterslang.

 • Toezicht houden op de openings- en sluitingsprocedures van winkels

  Toezicht houden op de procedures van openings- en sluitingstijden, zoals schoonmaken, voorraadbeheer, het beveiligen van waardevolle spullen, enz.

 • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden

  Behouden van gezondheid, hygiëne, veiligheid en beveiliging op de werkplek in overeenstemming met de relevante regelgeving.

 • Voorraad van schoonmaakmateriaal bijhouden

  De voorraad schoonmaakmateriaal bijhouden, nieuw materiaal bestellen wanneer de voorraad op is en het gebruik ervan nauwlettend te volgen om een constante voorraad aan te houden.

 • Gasten begroeten

  Welkom op een vriendelijke manier verwelkomen op een bepaalde plaats.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Temperatuur regelen

  De temperatuur van een bepaalde ruimte of een bepaald voorwerp meten en aanpassen.

 • Vloerreinigingsmateriaal gebruiken

  Tapijtreinigers en -afzuigers, schrobmachines en andere apparatuur voor vloeronderhoud instellen, onderhouden en bedienen om tapijten te onderhouden en harde voeren te schrobben.

 • Afval verwijderen

  Afval verwijderen overeenkomstig de wetgeving, met inachtneming van de milieu- en bedrijfsverantwoordelijkheden.

Optionele kennis en vaardigheden

vlekken verwijderen schoonmaakmateriaal onderhouden geld tellen stoffen strijken oppervlakken stofzuigen materialen voor stomerij inspecteren kledingstukken identificeren materialen wegen stoomtunnels bedienen stukken verzamelen voor wasdienst betalingen verwerken met chemische reinigingsmiddelen werken wasautomaten gebruiken oplosmiddelen gebruiken borstelsoorten soorten bleekmiddel prespotting toepassen soorten vlekken kwaliteit van kledingstukken evalueren verftechnieken linnengoed beheren

Loopbaanperspectief

Het beroep wasserettemedewerker behoort tot de beroepsgroep Vuilnisophalers en dagbladenbezorgers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20245900  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202457800  erg hoog
verwachte baanopeningen tot 202463700  erg hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  erg hoog

Source: Sisyphus ODB