Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
Onderzoekend
/ Realistisch
Kennis
Bewaren van voedsel
Risico’s in verband met natuurlijke, chemische, biologische gevaren in drank en voedingsmiddelen
Pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen
Productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen
Voedsel- en drankenindustrie
Biotechnologie
Voedselallergieën
Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen
Gistingsproces van voedingswaren
Bedreigingen voor ingrediënten
Beginselen van voedselveiligheid
Laboratoriumgebaseerde wetenschappen
Wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne
Samenstelling van voedingsmiddelen
Opslag van voedingsmiddelen
Voedingsmiddelenwetgeving
Chemie
Door voedsel veroorzaakte ziektes
Toxiciteit van voedingsmiddelen
Voedingsmiddelenwetenschap
Methoden voor kwaliteitsgarantie
Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
Enzymatische verwerking
Ingrediënten van voedingsmiddelen
Smaakcombinaties
Traceerbaarheid in de voedingssector
Voedingsmiddelentechnologie
Voedingsmiddelen
Vaardigheden
Trends in voedingsproducten volgen
Factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken
Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
Monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren
HACCP-implementatie in fabrieken beoordelen
Werkgerelateerde verslagen schrijven
In de levensmiddelenindustrie gebruikte ontwikkelingen volgen
Productieprocessen voor voedingsmiddelen ontwikkelen
Beginselen van de voedingstechnologie toepassen
Op de hoogte blijven van innovaties in de voedselverwerkende sector
Chemische processen verbeteren
Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
Monsters voor analyse verzamelen
Voorwaarden voor verwerking volgen
Afgekeurde producten beheren
Laboratoria voor voedingsmiddelenproductie beheren
Gebruik van additieven voor de voedselproductie beheren
Technische tekeningen lezen
Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
Procesoptimalisering leiden
Gegevens in de voedselverwerkende sector interpreteren
Visuele gegevens voorbereiden
Voedselrisicoanalyses uitvoeren
Goede productiepraktijken toepassen
Laboratoriumresultaten opvolgen
Verpakkingsvereisten analyseren
Optionele kennis en vaardigheden
statistische methoden bij procescontrole toepassenverspilling van grondstoffen beperkenvoedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelenculturele gebruiken bij voedselbereidingnieuwe voedingsmiddelen ontwikkelenergonomie van de werkplek beoordelennieuwe recepten creërenlanceringen van nieuwe voedingsmiddelen coördinerenchemische experimenten uitvoerenopleidingen over milieuaangelegenheden gevenexperimenten voor de opschaling van de productie beherenproductieprocessen analyseren voor verbeteringvoortdurende voorbereiding op audits waarborgennieuwe kookmethoden onderzoekenkwaliteit van grondstoffen bij ontvangst controlerencommunicatie met overheidsinstellingen op het gebied van de voedingsmiddelenindustrie onderhoudenhoudbaarheidstermijn van voedingsmiddelen beoordeleneffecten van pesticiden op voedingsgrondstoffensensorisch onderzoek uitvoerenwaarborgen dat het eindproduct aan de vereisten voldoettrends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyserenop het gemak zijn in onveilige omgevingenopleiding geven over de uitvoering van algemeen kwaliteitsbeheergistingsproces van drankenhomogenisering van voedingsmiddelenvoorraad van voedsellaboratoria bijhoudenkwaliteitskenmerken van voedingsmiddelen beoordelenkwaliteit van producten op een productielijn controlerensilosystemen inspecterenfysisch-chemische analyses van voedingsmiddelen uitvoerenexpertise in voedseletikettering leverenproductieschema aanpassenlaboratoriumhandleidingen volgenzorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductievoedselveiligheidscontroles uitvoerenmicro-organismen ontdekkenontwikkelcyclus van verpakkingen van concept tot lancering beherenconsumentenzaken in fabrieken bepleitenoperationele standaardprocedures in de voedselketen ontwikkelende productielijn volgenkwaliteitscontroles uitvoerennormen voor voedselveiligheidontwerp van een voedingsmiddelenfabriekrisico’s op de werkplek identificerenopslag van ingrediënten volgenop de hoogte blijven van regelgevingbeknopte producteisen verzamelengeschikte verpakkingen voor voedingsproducten selecterenverpakkingswerkzaamheden volgendiensten van werknemers plannencorrecte etikettering van goederen waarborgenvoedingsmonsters beoordelenproductieniveaus aanpassenmilieuaudits uitvoerennieuwe voedingsingrediënten onderzoekenmilieubeheersystemen gebruikenals waarnemer deelnemen aan verschillende soorten audits in de voedingsmiddelensectorautomatische procesbesturing toepassenwetenschappelijke methoden toepassenmicrobiologische analyses in de voedselketen uitvoerendeelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelenfabrieken voor de voedingsmiddelenindustrie ontwerpen