Beroep voedingskwaliteitcontroleur

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Onderzoekend
  • Ondernemend / Realistisch
  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen
  • Ingrediënten van voedingsmiddelen
  • Productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen
  • Bewaren van voedsel
  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Installaties voor voedselproductie inrichten
  • Werkgerelateerde verslagen schrijven
  • De productielijn volgen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Regulier onderhoud van machines programmeren
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Levering van grondstoffen beheren
  • Opslag van ingrediënten volgen
  • Verpakkingsmateriaal beheren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken
  • Visuele gegevens voorbereiden

Optionele kennis en vaardigheden

beginselen van voedselveiligheid diensten van werknemers plannen voedingsmiddelenwetgeving gistingsproces van voedingswaren waarborgen dat het eindproduct aan de vereisten voldoet verpakkingsvereisten analyseren corrigerende acties beheren productielijn voor het inblikken van voedsel gistingsproces van dranken verspilling van grondstoffen beperken voorraad van goederen in productie bijhouden kwaliteit van producten op een productielijn controleren laboratoriumapparaten ijken ingrediënten voor voedselproductie toevoegen voedselrisicoanalyses uitvoeren op het gemak zijn in onveilige omgevingen assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen middelen voor de voedingsmiddelenproductie beheren wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong voedingsmiddelen beginselen van de voedingstechnologie toepassen laboratoriumgebaseerde wetenschappen technische tekeningen lezen productieprocessen analyseren voor verbetering kwaliteit van grondstoffen bij ontvangst controleren klachten van klanten onderzoeken voorwaarden voor verwerking volgen schriftelijke verslagen inzake werk analyseren coatingspecificaties volgen statistische methoden bij procescontrole toepassen geschikte verpakkingen voor voedingsproducten selecteren deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking laboratoriumresultaten opvolgen reiniging van herbruikbare verpakkingen in de levensmiddelenindustrie gebruikte ontwikkelingen volgen smaakcombinaties automatische procesbesturing toepassen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie productieschema aanpassen kwaliteitscontroles uitvoeren