Beroep voedingsdeskundige bereide maaltijden

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Onderzoekend / Sociaal

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Smaakcombinaties
  • Diëtetiek
  • Kant-en-klaargerechten
  • Voedingsmiddelenwetenschap
  • Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Correcte etikettering van goederen waarborgen
  • Toezicht houden op voeding in de gezondheidszorg
  • Gebruik van additieven voor de voedselproductie beheren
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Hygiëne waarborgen
  • Voedingswaarde van voedsel bepalen
  • Nieuwe voedingsingrediënten onderzoeken
  • Nieuwe kookmethoden onderzoeken
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
  • Trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren

Optionele kennis en vaardigheden

leveranciers identificeren religieuze culturele diëten en voedselvoorschriften voor allergieën dieetmaaltijden bereiden samenstelling van diëten voedingsonderzoek uitvoeren voedselrisicoanalyses uitvoeren deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen marktonderzoek uitvoeren beleid voor voedingsprogramma’s ontwikkelen traceerbaarheid in de voedingssector monsters voor analyse verzamelen nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen voedingsmiddelen etiketteren nieuwe recepten creëren