Beroep voedingsdeskundige bereide maaltijden

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Food storage
  • Combination of flavours
  • Dietetics
  • Prepared meals
  • Food science
  • Functional properties of foods

Vaardigheden

  • Apply GMP
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Apply HACCP
  • Ensure correct goods labelling
  • Supervise food in healthcare
  • Manage the use of additives in food manufacturing
  • Check quality of products on the production line
  • Ensure sanitation
  • Identify nutritional properties of food
  • Research new food ingredients
  • Research new cooking methods
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Assess nutritional characteristics of food
  • Analyse trends in the food and beverage industries

Optionele kennis en vaardigheden

leveranciers identificeren religieuze culturele diëten en voedselvoorschriften voor allergieën dieetmaaltijden bereiden samenstelling van diëten voedingsonderzoek uitvoeren voedselrisicoanalyses uitvoeren deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen marktonderzoek uitvoeren beleid voor voedingsprogramma’s ontwikkelen traceerbaarheid in de voedingssector monsters voor analyse verzamelen nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen voedingsmiddelen etiketteren nieuwe recepten creëren

Loopbaanperspectief

Het beroep voedingsdeskundige bereide maaltijden behoort tot de beroepsgroep Fysiotherapeuten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 202412100  erg hoog
verwachte vervangingsvraag tot 202410400  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202422500  hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg laag
samenhang baankans met economie  erg laag