Beroep vleessnijder

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Culturele gebruiken bij het slachten van dieren
  • Culturele gebruiken bij het sorteren van dierlijke delen

Vaardigheden

  • Hygiëne waarborgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Sterke geuren verdragen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Zware gewichten tillen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • In koude omgevingen werken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Weegtoestellen gebruiken

Optionele kennis en vaardigheden

detectoren voor metaalcontaminanten bedienen voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen eerste hulp bieden omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie vee volgens culturele gebruiken slachten omgaan met collega’s economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong betrouwbaar handelen omgaan met managers beschikken over computervaardigheden levensmiddelenafval afvoeren opslag van voedingsmiddelen