Beroep vleessnijder
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Culturele gebruiken bij het slachten van dieren
- Culturele gebruiken bij het sorteren van dierlijke delen
Vaardigheden
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- In koude omgevingen werken
- Goede productiepraktijken toepassen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Weegtoestellen gebruiken
- Hygiëne waarborgen
- Zware gewichten tillen
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Snijapparatuur onderhouden
- Sterke geuren verdragen
- Kleurverschillen aangeven
Optionele kennis en vaardigheden
opslag van voedingsmiddelen omgaan met collega’s wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen levensmiddelenafval afvoeren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie beschikken over computervaardigheden omgaan met managers eerste hulp bieden omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking vee volgens culturele gebruiken slachten detectoren voor metaalcontaminanten bedienen betrouwbaar handelen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoerenLoopbaanperspectief
Het beroep vleessnijder behoort tot de beroepsgroep Slagers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | -900 | erg laag |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 4600 | hoog |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 4600 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | gemiddeld | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | gemiddeld | |
samenhang baankans met economie | erg laag |