Beroep vleessnijder

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Culturele gebruiken bij het slachten van dieren
  • Culturele gebruiken bij het sorteren van dierlijke delen

Vaardigheden

  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • In koude omgevingen werken
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Hygiëne waarborgen
  • Zware gewichten tillen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Sterke geuren verdragen
  • Kleurverschillen aangeven

Optionele kennis en vaardigheden

opslag van voedingsmiddelen omgaan met collega’s wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen levensmiddelenafval afvoeren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie beschikken over computervaardigheden omgaan met managers eerste hulp bieden omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking vee volgens culturele gebruiken slachten detectoren voor metaalcontaminanten bedienen betrouwbaar handelen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren