Beroep visfileerder
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Vaardigheden
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
- Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
- Hygiëne waarborgen
- Kleurverschillen aangeven
- Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
- Visdelen verwijderen
- Gekaakte vis wassen
- Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
- Snijapparatuur onderhouden
- Zware gewichten tillen
- Goede productiepraktijken toepassen
- Vis fileren
- Vis verpakken
- Sterke geuren verdragen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met collega’s levensmiddelenafval afvoeren visproducten bewaren wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie betrouwbaar handelenLoopbaanperspectief
Het beroep visfileerder behoort tot de beroepsgroep Slagers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | -900 | erg laag |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 4600 | hoog |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 4600 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | gemiddeld | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | gemiddeld | |
samenhang baankans met economie | erg laag |