Beroep visfileerder

Visfileerders snijden de kop van de vis af en verwijderen organen voor het gereedmaken van vis-, schaal- en schelpdierproducten. Zij verwijderen organen door middel van schrapen en wassen, snijden de gebieden met gebreken uit en verpakken de verwerkte vis.

Visfileerder: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Vaardigheden

  • Kleurverschillen aangeven

    Verschillen tussen kleuren identificeren, zoals kleurschakeringen.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Vis verpakken

    De vis verpakken in specifieke bakken en compartimenten na de bereiding en opmaak van de vis. Voorbereiden van de te verschepen vis en verder behandelen in de toeleveringsketen.

  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken

    Schone machines die worden gebruikt voor de productie van levensmiddelen of dranken. Zorg voor passende oplossingen voor het schoonmaken. Zij bereiden alle onderdelen voor en zorgen ervoor dat ze schoon genoeg zijn om afwijkingen of fouten in het productieproces te vermijden.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken

    Producten snijden, schillen of raspen met behulp van messen en/of schil- of snijwerktuigen in overeenstemming met de richtlijnen.

  • Gekaakte vis wassen

    Gekaakte vis wassen in koud water, hem afspoelen, hem afborstelen in een machine, of een combinatie van deze technieken toepassen.

  • Visdelen verwijderen

    Verwijder darmen, koppen en staarten voor de productie van vis en zeevruchten.

  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren

    Processen voor het koelen, invriezen en koelen uitvoeren van levensmiddelen zoals fruit en groenten, vis, vlees, catering voedsel. Bereiden van levensmiddelen voor langere perioden van opslag of half-voorbereide levensmiddelen. De veiligheid en voedingswaarde van bevroren goederen waarborgen en de producten in stand houden overeenkomstig de gespecificeerde temperaturen.

  • Sterke geuren verdragen

    Een sterke geur tolereren afkomstig van waren die tijdens de productie worden verwerkt.

  • Vis fileren

    Vis of delen van vis tot filets en kleinere stukken snijden.

  • Zware gewichten tillen

    Zware gewichten tillen en toepassen van ergonomische tiltechnieken om beschadiging van het lichaam te voorkomen.

  • Hygiëne waarborgen

    Werkplaatsen en uitrusting vrijhouden van vuil, infectie en ziekte door afval te verwijderen en te zorgen voor een passende reiniging.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Gezondheids-, veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven

    De veiligheid en de hygiëne van levensmiddelen in acht nemen bij de bereiding, vervaardiging, verwerking, opslag, distributie en levering van levensmiddelen.

  • Snijapparatuur onderhouden

    Onderhoud van de snijapparatuur (messen, snijders en andere elementen).

Optionele kennis en vaardigheden

wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met managers visproducten bewaren levensmiddelenafval afvoeren zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen omgaan met collega’s hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking betrouwbaar handelen

Source: Sisyphus ODB