Beroep visfileerder

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Hygiëne waarborgen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Visdelen verwijderen
  • Gekaakte vis wassen
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Zware gewichten tillen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Vis fileren
  • Vis verpakken
  • Sterke geuren verdragen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met collega’s levensmiddelenafval afvoeren visproducten bewaren wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen omgaan met managers zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie betrouwbaar handelen

Loopbaanperspectief

Het beroep visfileerder behoort tot de beroepsgroep Slagers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-900  erg laag
verwachte vervangingsvraag tot 20244600  hoog
verwachte baanopeningen tot 20244600  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  erg laag