Beroep vermoutproducent

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Vermoutproducent: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Wijn mengen

  Mengprocessen van wijn waarbij gekeken wordt naar factoren die de wijze waarop wijn door de proever wordt ervaren, beïnvloeden en waarbij alles wordt weggewerkt wat een objectieve toetsing in de weg kan staan.

 • Maceratie van groenten en fruit

  Extracten van plantaardige stoffen om de gewenste aromatische eigenschappen te verkrijgen.

 • Filterprocessen bij dranken

  Veilige en economische methode om onzuiverheden uit levensmiddelen te verwijderen en de houdbaarheid ervan te verlengen. Het belang van de controle van de verontreiniging en hoe het bijdraagt tot een product van hogere kwaliteit, een aanzienlijke vermindering van het afval en een minimum aan productbederf.

 • Soorten wijn

  De grote verscheidenheid aan wijnen, met inbegrip van de verschillende soorten, regio’s en de bijzondere eigenschappen van elke wijn. Het proces achter de wijn, waaronder de keuze van druivenrassen, fermentatieprocessen en de soorten gewassen die tot het eindproduct hebben geleid.

Vaardigheden

 • Goede productiepraktijken toepassen

  Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

 • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

  Volgen en controleren van de vereiste temperaturen in de verschillende productiefasen totdat het product de juiste eigenschappen heeft bereikt volgens de specificaties.

 • Dranken mengen

  Dranken mengen voor het creëren van nieuwe drankproducten die aantrekkelijk zijn voor de markt, interessant voor ondernemingen en innovatief op de markt.

 • Kruiden in vaten roeren

  Geschikte apparatuur gebruiken om kruiden in vaten te roeren tijdens het aroma-infusieproces.

 • Flessen voor verpakking controleren

  Flessen voor verpakking controleren. Procedures voor het testen van flessen toepassen om na te gaan of de fles geschikt is voor het gebruik van levensmiddelen en dranken. De juridische of bedrijfsvoorschriften voor het bottelen volgen.

 • Alcoholische dranken in vaten rijpen

  Adequate procedures volgen om bepaalde alcoholische dranken (bv. wijn, gedistilleerde dranken en vermout) in vaten te plaatsen en ze gedurende de vereiste periode te laten rijpen. Technieken gebruiken om ze bijzondere eigenschappen te geven.

 • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

  Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

 • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

  De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

 • Juiste omstandigheden in wijnkelders waarborgen

  Zorg dragen voor belangrijke factoren in wijnkelders, zoals temperatuur en vochtigheid, die moeten worden gehandhaafd door middel van een klimaatcontrolesysteem. De wijnkelders beschermen tegen temperatuurschommelingen door te kiezen voor ondergrondse wijnkelders.

 • Zeven voor botanische producten bedienen

  Zeven bedienen om plantaardige stoffen te scheiden van de vermout

 • Met mistella werken

  Procedure toepassen om alcohol toe te voegen aan sappen van geplette druiven in plaats van ze te vergisten om alcohol te produceren.

 • Wijnen aromatiseren

  Apparatuur en technieken gebruiken om wijnen te infuseren met plantaardige stoffen voor het toevoegen of verbeteren van de smaak van speciale wijnen.

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met collega’s diensten op een flexibele manier uitvoeren distilleersterkte meten bedreigingen voor ingrediënten kleurverschillen aangeven begrotingscontrole uitvoeren omgaan met managers monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren in een voedselverwerkend team werken hygiëne waarborgen

Loopbaanperspectief

Het beroep vermoutproducent behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB