Beroep vermoutproducent
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Vermoutproducent: Open vacatures
Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.
Actuele vacatures: talent.comPersoonlijkheidstypen
Kennis
- Wijn mengen
Mengprocessen van wijn waarbij gekeken wordt naar factoren die de wijze waarop wijn door de proever wordt ervaren, beïnvloeden en waarbij alles wordt weggewerkt wat een objectieve toetsing in de weg kan staan.
- Maceratie van groenten en fruit
Extracten van plantaardige stoffen om de gewenste aromatische eigenschappen te verkrijgen.
- Filterprocessen bij dranken
Veilige en economische methode om onzuiverheden uit levensmiddelen te verwijderen en de houdbaarheid ervan te verlengen. Het belang van de controle van de verontreiniging en hoe het bijdraagt tot een product van hogere kwaliteit, een aanzienlijke vermindering van het afval en een minimum aan productbederf.
- Soorten wijn
De grote verscheidenheid aan wijnen, met inbegrip van de verschillende soorten, regio’s en de bijzondere eigenschappen van elke wijn. Het proces achter de wijn, waaronder de keuze van druivenrassen, fermentatieprocessen en de soorten gewassen die tot het eindproduct hebben geleid.
Vaardigheden
- Goede productiepraktijken toepassen
Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
Volgen en controleren van de vereiste temperaturen in de verschillende productiefasen totdat het product de juiste eigenschappen heeft bereikt volgens de specificaties.
- Dranken mengen
Dranken mengen voor het creëren van nieuwe drankproducten die aantrekkelijk zijn voor de markt, interessant voor ondernemingen en innovatief op de markt.
- Kruiden in vaten roeren
Geschikte apparatuur gebruiken om kruiden in vaten te roeren tijdens het aroma-infusieproces.
- Flessen voor verpakking controleren
Flessen voor verpakking controleren. Procedures voor het testen van flessen toepassen om na te gaan of de fles geschikt is voor het gebruik van levensmiddelen en dranken. De juridische of bedrijfsvoorschriften voor het bottelen volgen.
- Alcoholische dranken in vaten rijpen
Adequate procedures volgen om bepaalde alcoholische dranken (bv. wijn, gedistilleerde dranken en vermout) in vaten te plaatsen en ze gedurende de vereiste periode te laten rijpen. Technieken gebruiken om ze bijzondere eigenschappen te geven.
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).
- Juiste omstandigheden in wijnkelders waarborgen
Zorg dragen voor belangrijke factoren in wijnkelders, zoals temperatuur en vochtigheid, die moeten worden gehandhaafd door middel van een klimaatcontrolesysteem. De wijnkelders beschermen tegen temperatuurschommelingen door te kiezen voor ondergrondse wijnkelders.
- Zeven voor botanische producten bedienen
Zeven bedienen om plantaardige stoffen te scheiden van de vermout
- Met mistella werken
Procedure toepassen om alcohol toe te voegen aan sappen van geplette druiven in plaats van ze te vergisten om alcohol te produceren.
- Wijnen aromatiseren
Apparatuur en technieken gebruiken om wijnen te infuseren met plantaardige stoffen voor het toevoegen of verbeteren van de smaak van speciale wijnen.
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met collega’s diensten op een flexibele manier uitvoeren distilleersterkte meten bedreigingen voor ingrediënten kleurverschillen aangeven begrotingscontrole uitvoeren omgaan met managers monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren in een voedselverwerkend team werken hygiëne waarborgenLoopbaanperspectief
Het beroep vermoutproducent behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |
Source: Sisyphus ODB