Beroep vermoutproducent

Vermoutproducenten voeren alle productieprocessen uit die vereist zijn voor de productie van de vermout. Zij mengen ingrediënten en plantaardige producten met wijn en andere alcoholische dranken. Zij macereren, mengen en filteren dranken samen met de plantaardige producten. Bovendien beheren zij de rijping van de dranken en voorspellen zij wanneer de vermout gebotteld kan worden.

Vermoutproducent: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Maceratie van groenten en fruit

    Extracten van plantaardige stoffen om de gewenste aromatische eigenschappen te verkrijgen.

  • Soorten wijn

    De grote verscheidenheid aan wijnen, met inbegrip van de verschillende soorten, regio’s en de bijzondere eigenschappen van elke wijn. Het proces achter de wijn, waaronder de keuze van druivenrassen, fermentatieprocessen en de soorten gewassen die tot het eindproduct hebben geleid.

  • Wijn mengen

    Mengprocessen van wijn waarbij gekeken wordt naar factoren die de wijze waarop wijn door de proever wordt ervaren, beïnvloeden en waarbij alles wordt weggewerkt wat een objectieve toetsing in de weg kan staan.

  • Filterprocessen bij dranken

    Veilige en economische methode om onzuiverheden uit levensmiddelen te verwijderen en de houdbaarheid ervan te verlengen. Het belang van de controle van de verontreiniging en hoe het bijdraagt tot een product van hogere kwaliteit, een aanzienlijke vermindering van het afval en een minimum aan productbederf.

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Alcoholische dranken in vaten rijpen

    Adequate procedures volgen om bepaalde alcoholische dranken (bv. wijn, gedistilleerde dranken en vermout) in vaten te plaatsen en ze gedurende de vereiste periode te laten rijpen. Technieken gebruiken om ze bijzondere eigenschappen te geven.

  • Dranken mengen

    Dranken mengen voor het creëren van nieuwe drankproducten die aantrekkelijk zijn voor de markt, interessant voor ondernemingen en innovatief op de markt.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Kruiden in vaten roeren

    Geschikte apparatuur gebruiken om kruiden in vaten te roeren tijdens het aroma-infusieproces.

  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen

    Volgen en controleren van de vereiste temperaturen in de verschillende productiefasen totdat het product de juiste eigenschappen heeft bereikt volgens de specificaties.

  • Juiste omstandigheden in wijnkelders waarborgen

    Zorg dragen voor belangrijke factoren in wijnkelders, zoals temperatuur en vochtigheid, die moeten worden gehandhaafd door middel van een klimaatcontrolesysteem. De wijnkelders beschermen tegen temperatuurschommelingen door te kiezen voor ondergrondse wijnkelders.

  • Zeven voor botanische producten bedienen

    Zeven bedienen om plantaardige stoffen te scheiden van de vermout

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Met mistella werken

    Procedure toepassen om alcohol toe te voegen aan sappen van geplette druiven in plaats van ze te vergisten om alcohol te produceren.

  • Wijnen aromatiseren

    Apparatuur en technieken gebruiken om wijnen te infuseren met plantaardige stoffen voor het toevoegen of verbeteren van de smaak van speciale wijnen.

  • Flessen voor verpakking controleren

    Flessen voor verpakking controleren. Procedures voor het testen van flessen toepassen om na te gaan of de fles geschikt is voor het gebruik van levensmiddelen en dranken. De juridische of bedrijfsvoorschriften voor het bottelen volgen.

Optionele kennis en vaardigheden

diensten op een flexibele manier uitvoeren kleurverschillen aangeven bedreigingen voor ingrediënten in een voedselverwerkend team werken omgaan met collega’s begrotingscontrole uitvoeren distilleersterkte meten monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren omgaan met managers hygiëne waarborgen

Source: Sisyphus ODB