Beroep vakdocent voeding beroepsonderwijs

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Sociaal / Realistisch
  • Sociaal / Artistiek
  • Sociaal / Onderzoekend

Kennis

  • Beoordelingsprocessen
  • Regels inzake levensmiddelenhygiëne
  • Voedselallergieën
  • Bewaren van voedsel
  • Functionele eigenschappen van voedingsmiddelen
  • Principes van teamwerk
  • Curriculumdoelstellingen
  • Europees beleid inzake voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Huiswerk geven
  • In het beroepsonderwijs werken
  • Interculturele onderwijsstrategieën toepassen
  • Ontwikkelingen op expertisegebied opvolgen
  • Onderwijsstrategieën toepassen
  • Studenten helpen met materiaal
  • Studenten bijstaan bij het leren
  • Studentenrelaties beheren
  • Constructieve kritiek geven
  • Vooruitgang van studenten volgen
  • Onderwijs aanpassen aan de capaciteiten van de student
  • Lesoverzicht ontwikkelen
  • Lesinhoud voorbereiden
  • Studentendiscipline handhaven
  • Veiligheid van studenten garanderen
  • Onderwijs aanpassen aan de arbeidsmarkt
  • Teamwork tussen studenten aanmoedigen
  • Studenten beoordelen

Optionele kennis en vaardigheden

klantendiensten voedselbereidingstechnieken toepassen recepten samenstellen werken met elektronische leeromgevingen culturele gebruiken bij voedselbereiding nieuwe voedingsingrediënten onderzoeken creatief voedsel maken nieuwe kookmethoden onderzoeken leerproblemen middelen voor educatieve doeleinden beheren klassenmanagement uitvoeren menu's plannen leiding geven bij voedselbereiding instrumenten voor voedselmetingen gebruiken koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren voedingswaarde van voedsel bepalen adviseren inzake voedselbewaring kooktechnieken gebruiken toezicht houden op de voedselkwaliteit in lesmateriaal voorzien levensmiddelen aantrekkelijk presenteren advies geven over de combinatie van etenswaren en wijn zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen