Beroep tester specerijextract

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Tester specerijextract: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Productieprocessen voor kruiden

  De methoden en technologieën voor de vervaardiging van specerijen, kruiden en smaakstoffen. De technieken voor het produceren van onder meer mayonaise, azijn en keukenkruiden.

 • Soorten specerijen

  Het brede scala aan kruiden of specerijen van aromatische of scherpe plantaardige stoffen die worden gebruikt voor het kruiden van levensmiddelen, waaronder kruidnagels, peper en komijn.

Vaardigheden

 • Zeven voor kruiden bedienen

  Het exploiteren van zeven of vergieten om ongewenste elementen van de specerijen te scheiden, dan wel om gemalen specerijen op basis van grootte te scheiden.

 • Voedingsingrediënten mengen

  Ingrediënten combineren, mengen of telen om reagentia te maken of om voedingsmiddelen of dranken te vervaardigen en de analyse te verrichten die daarmee gepaard gaat.

 • Goede productiepraktijken toepassen

  Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

 • Weegapparatuur gebruiken

  Werken met een weegschaal voor het meten van onbewerkte producten, halffabrikaten en eindproducten.

 • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen

  Toe te voegen ingrediënten en de vereiste hoeveelheden volgens het recept en de wijze waarop deze ingrediënten moeten worden toegediend.

 • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren

  De machines en apparatuur controleren die in fabrieksinstallaties worden gebruikt. Ervoor zorgen dat de machines naar behoren werken, de machines vóór het gebruik instellen en ervoor zorgen dat de uitrusting ononderbroken werkt.

 • Zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen

  Het overbrengen van de presentatie en de esthetische elementen naar de productie van levensmiddelen. De producten naar behoren snijden, de juiste hoeveelheden in het product beheren, zorgen voor de aantrekkelijkheid van het product.

 • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid

  De relevante procedures en strategieën uitvoeren en de juiste uitrusting gebruiken om lokale of nationale beveiligingsactiviteiten voor de bescherming van gegevens, mensen, instellingen en eigendommen te bevorderen.

 • Kruidenmengmachines bedienen

  Elke variëteit van kruiden afwegen en ze overbrengen naar de mengmachine om gemengd te worden.

 • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

  Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

 • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

  De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

Optionele kennis en vaardigheden

betrouwbaar handelen onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces monsters etiketteren schriftelijke instructies volgen omgaan met managers mondelinge instructies volgen dichtheid van vloeistoffen meten in een voedselverwerkend team werken eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst omgaan met collega’s

Loopbaanperspectief

Het beroep tester specerijextract behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB