Beroep taxateur roerende goederen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Taxateur roerende goederen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Risicobeheer

  Het proces van het identificeren, beoordelen en prioriteren van alle soorten risico’s en waar deze vandaan kunnen komen, zoals natuurlijke oorzaken, juridische veranderingen of onzekerheid binnen een bepaalde context, en de methoden om risico’s doeltreffend aan te pakken.

 • Verzekeringsrecht

  De wet en regelgeving betreffende de overeenkomsten inzake de overdracht van risico’s of verliezen van de ene partij, de verzekerde, naar een andere, de verzekeraar, in ruil voor een periodieke betaling. Hierbij gaat het onder meer om de regulering van verzekeringsclaims en het verzekeringswezen.

Vaardigheden

 • Financiële informatie verzamelen

  Informatie verzamelen over effecten, marktomstandigheden, overheidsregelingen en de financiële situatie, doelstellingen en behoeften van cliënten of ondernemingen.

 • Verzekeringsrisico’s analyseren

  De waarschijnlijkheid en de omvang van het te verzekeren risico analyseren en de waarde van de roerende of onroerende goederen van de klant ramen.

 • Verzekeringsbehoeften analyseren

  Informatie verzamelen over de verzekeringsbehoeften van een klant en informatie en advies verstrekken over alle mogelijke verzekeringsopties.

 • Marktonderzoek uitvoeren

  Verzamelen, beoordelen en vertegenwoordigen van gegevens over de doelmarkt en klanten om strategische ontwikkeling en haalbaarheidsstudies te faciliteren. Markttrends identificeren.

 • Beoordelingsrapporten opstellen

  Volledige verslagen samenstellen over de beoordeling van eigendommen, ondernemingen of andere goederen en diensten die worden beoordeeld aan de hand van alle gegevens die tijdens het evaluatie- en waarderingsproces zijn verzameld, zoals de financiële voorgeschiedenis, de eigendomsstructuur en de ontwikkelingen.

 • Waarde bij wederverkoop van objecten bepalen

  Onderzoeken of er schade is of tekenen van verslechtering zijn en rekening houden met de actuele vraag naar gebruikte goederen van de aard van de artikelen om een reële prijs vast te stellen waartegen de goederen kunnen worden doorverkocht en om te bepalen op welke wijze de goederen kunnen worden verkocht.

Optionele kennis en vaardigheden

kunsthistorische waarden restauratiekosten van antieke voorwerpen schatten marktprijzen voor antieke producten onderzoeken waarde van edelstenen berekenen waarde van gebruikte sieraden en horloges schatten betrouwbaarheid van klanten beoordelen schadebeoordeling organiseren waarde van uurwerken schatten waarde van gebruikte goederen schatten waarde van muziekinstrumenten schatten kunstkwaliteit evalueren

Loopbaanperspectief

Het beroep taxateur roerende goederen behoort tot de beroepsgroep Boekhouders. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 202410400  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 202418500  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202429000  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  erg laag

Source: Sisyphus ODB