Beroep slachter

Slachters slachten dieren en verwerken karkassen voor verdere verwerking en distributie.

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Gerelateerde beroepen vlees, vis

  • Machine-operator vleesproducten
  • Productie medewerker visproducten
  • Productie medewerker vleesverwerking
  • Teamleider productie medewerkers vlees, vis
  • Verpakker van vleesproducten
  • Visfilleerder, -snijder, -verpakker
  • Vleesproducten maker
  • Worstenmaker

Kennis

  • Culturele gebruiken bij het slachten van dieren
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong

Vaardigheden

  • Hygiëne waarborgen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Zware gewichten tillen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Dierenwelzijn bij slachtpraktijken waarborgen
  • Omgaan met het doden van dieren
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Dieren villen
  • Sterke geuren verdragen
  • Snijapparatuur onderhouden

Optionele kennis en vaardigheden

voorraad van goederen in productie bijhouden omgaan met collega’s betrouwbaar handelen monsters etiketteren levensmiddelenafval afvoeren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie milieuvriendelijk beleid volgen bij voedselverwerking eerste hulp bieden in koude omgevingen werken voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen omgaan met managers economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen in een voedselverwerkend team werken omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking beschikken over computervaardigheden opslag van voedingsmiddelen snijapparatuur bedienen vee volgens culturele gebruiken slachten