Beroep sausbereider

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Beginselen van voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Producten pompen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Productieschema’s volgen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

warmtebehandeling toepassen zeven voor kruiden bedienen kruidenmengmachines bedienen productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen productieprocessen voor kruiden monsters voor analyse verzamelen blancheermachines bedienen snijapparatuur onderhouden verpakkingsmachines bedienen oliemengmachines bedienen groente en fruit voorbereiden voor verdere verwerking suikerhoudende likeuren neutraliseren inblikmachines bedienen fruitpersprocessen beheren levensmiddelenafval afvoeren bewaren van voedsel machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren groenten en fruit verwerken verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen blancheermachineprocessen verschillende roostermethoden toepassen ingrediënten voor voedselproductie toevoegen kwaliteit van producten op een productielijn controleren voedingsingrediënten mengen soorten specerijen zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen flessen voor verpakking controleren apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen weegtoestellen gebruiken opslag van voedingsmiddelen verwerkingsmachines voor fruit en groenten bedienen