Beroep sausbereider

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Beginselen van voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Producten pompen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Productieschema’s volgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

groente en fruit voorbereiden voor verdere verwerking suikerhoudende likeuren neutraliseren groenten en fruit verwerken kwaliteit van producten op een productielijn controleren oliemengmachines bedienen fruitpersprocessen beheren zeven voor kruiden bedienen verschillende roostermethoden toepassen apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen opslag van voedingsmiddelen productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen levensmiddelenafval afvoeren verschillende dehydratieprocessen bij groenten en fruit toepassen snijapparatuur onderhouden soorten specerijen blancheermachines bedienen weegtoestellen gebruiken warmtebehandeling toepassen verpakkingsmachines bedienen zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen flessen voor verpakking controleren ingrediënten voor voedselproductie toevoegen productieprocessen voor kruiden blancheermachineprocessen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren inblikmachines bedienen monsters voor analyse verzamelen kruidenmengmachines bedienen verwerkingsmachines voor fruit en groenten bedienen bewaren van voedsel machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken voedingsingrediënten mengen