Beroep rotisseur
Rotisseur: Open vacatures
Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.
Actuele vacatures: talent.comPersoonlijkheidstypen
Vaardigheden
- Toezicht houden op de keukenbestellingen
De levering van bestelde keukenbenodigdheden aanvaarden en ervoor zorgen dat alles meegeleverd is en in goede staat verkeerd.
- Onbewerkt voedsel opslaan
Onbewerkt voedsel en andere voedselvoorzieningen in reserve houden, met in achtneming van procedures voor voorraadbeheer.
- Gezondheids-, veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
De veiligheid en de hygiëne van levensmiddelen in acht nemen bij de bereiding, vervaardiging, verwerking, opslag, distributie en levering van levensmiddelen.
- De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
Behouden van gezondheid, hygiëne, veiligheid en beveiliging op de werkplek in overeenstemming met de relevante regelgeving.
- Afval verwijderen
Afval verwijderen overeenkomstig de wetgeving, met inachtneming van de milieu- en bedrijfsverantwoordelijkheden.
- Kooktechnieken gebruiken
Kooktechnieken gebruiken zoals grillen, frituren, koken, stoven, pocheren, bakken of braden.
- In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
Vol vertrouwen binnen een groep in de horeca werken, waarbij elk hun eigen verantwoordelijkheid heeft voor het bereiken van een gemeenschappelijk doel, dat een goede interactie is met de klanten, gasten of medewerkers en hun tevredenheid.
- Voedselbereidingstechnieken toepassen
Toepassen van voedselvoorbereidingstechnieken, met inbegrip van de selectie, het wassen, het koelen, het pellen, het marineren, het bereiden van dressings en het snijden van de ingrediënten.
- Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
De koeling en opslag van apparatuur op de juiste temperatuur houden.
- Goederen bestellen
Producten bestellen bij relevante leveranciers om te beschikken over aantrekkelijke en winstgevende producten voor verkoop.
- Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
Producten snijden, schillen of raspen met behulp van messen en/of schil- of snijwerktuigen in overeenstemming met de richtlijnen.
- Zorgen dat de voedselbereidingsruimte schoon blijft
De continue netheid van de keukenbereiding, productie en opslagruimtes garanderen in overeenstemming met de hygiëne-, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften.
- Opwarmtechnieken gebruiken
Opwarmtechnieken toepassen, waaronder stomen, koken of bain marie.
- Voedselbereidingsplek overhandigen
Het keukengedeelte achterlaten in omstandigheden die veilige en betrouwbare procedures volgen, zodat het klaar is voor de volgende dienst.
- Technieken voor culinaire afwerking toepassen
Technieken voor culinaire afwerking toepassen zoals garneren, versieren, dresseren, glazuren, presenteren en portioneren.
Optionele kennis en vaardigheden
werknemers opleiden sauzen en soepen bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken menu's plannen met chemische reinigingsmiddelen werken sauzen voor gerechten bereiden vleesgerechten bereiden voldoen aan standaard formaat porties koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren dressing voor salades bereiden eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken groenten bereiden broodjes bereiden zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken begrotingscontrole uitvoeren zuivelproducten bereiden keukenbenodigdheden bewaren leveringen bij ontvangst controlerenLoopbaanperspectief
Het beroep rotisseur behoort tot de beroepsgroep Koks. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 2300 | gemiddeld |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 8300 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 10600 | laag |
salarisgroei tijdens loopbaan | laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | laag | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | gemiddeld | |
samenhang baankans met economie | hoog |
Source: Sisyphus ODB