Beroep rotisseur

Persoonlijkheidstypen

Vaardigheden

  • Receive kitchen supplies
  • Store raw food materials
  • Comply with food safety and hygiene
  • Maintain a safe, hygienic and secure working environment
  • Dispose waste
  • Use cooking techniques
  • Work in a hospitality team
  • Use food preparation techniques
  • Maintain kitchen equipment at correct temperature
  • Order supplies
  • Use food cutting tools
  • Ensure cleanliness of food preparation area
  • Use reheating techniques
  • Handover the food preparation area
  • Use culinary finishing techniques

Optionele kennis en vaardigheden

werknemers opleiden sauzen en soepen bereiden vlees bereiden om in een gerecht te gebruiken menu's plannen met chemische reinigingsmiddelen werken sauzen voor gerechten bereiden vleesgerechten bereiden voldoen aan standaard formaat porties koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren dressing voor salades bereiden eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken groenten bereiden broodjes bereiden zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken begrotingscontrole uitvoeren zuivelproducten bereiden keukenbenodigdheden bewaren leveringen bij ontvangst controleren

Loopbaanperspectief

Het beroep rotisseur behoort tot de beroepsgroep Koks. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20242300  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 20248300  laag
verwachte baanopeningen tot 202410600  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  hoog