Beroep reserveringsmanager

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Conventioneel

Vaardigheden

  • Leiding geven aan personeel
  • Receptiemedewerkers opleiden
  • Horeca-inkomsten beheren
  • Dienstroosters opstellen
  • De receptie aansturen
  • Werkprocedures ontwikkelen
  • De herdecoratie van een horecagelegenheid coördineren
  • Beoordelen of een ruimte schoon is
  • Bezettingsgraad voorspellen
  • Budgetten beheren
  • Financiële rekeningen controleren
  • Klachten van klanten afhandelen
  • Onderhoudswerkzaamheden beheren
  • Naleving van gezondheids- veiligheids- en hygiënenormen waarborgen
  • Werkzaamheden over de verschillende afdelingen verdelen
  • Rapporten presenteren
  • Apparatuurinspecties beheren
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Samenwerking tussen de verschillende afdelingen waarborgen
  • Klantenservice verlenen

Optionele kennis en vaardigheden

vertrek uit een accommodatie afhandelen de rekening aan het eind van de dag opmaken analytisch denken werknemers opleiden reserveringen verwerken boekingen verwerken toezicht houden op het schoonmaken werk voor speciale evenementen controleren gasten begroeten klantgegevens vastleggen aankomst en vertrek organiseren behoeften van klanten identificeren

Loopbaanperspectief

Het beroep reserveringsmanager behoort tot de beroepsgroep Managers horeca. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20242700  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20242300  erg laag
verwachte baanopeningen tot 20245000  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  hoog
uitwijkmogelijkheden naar sector  erg laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  erg hoog