Beroep reserveringsmanager

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Conventioneel

Vaardigheden

  • Naleving van gezondheids- veiligheids- en hygiënenormen waarborgen
  • Horeca-inkomsten beheren
  • Rapporten presenteren
  • Samenwerking tussen de verschillende afdelingen waarborgen
  • De receptie aansturen
  • Financiële rekeningen controleren
  • De herdecoratie van een horecagelegenheid coördineren
  • Beoordelen of een ruimte schoon is
  • Bezettingsgraad voorspellen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Werkzaamheden over de verschillende afdelingen verdelen
  • Dienstroosters opstellen
  • Receptiemedewerkers opleiden
  • Apparatuurinspecties beheren
  • Onderhoudswerkzaamheden beheren
  • Leiding geven aan personeel
  • Werkprocedures ontwikkelen
  • Klantenservice verlenen
  • Klachten van klanten afhandelen
  • Budgetten beheren

Optionele kennis en vaardigheden

behoeften van klanten identificeren toezicht houden op het schoonmaken reserveringen verwerken analytisch denken werk voor speciale evenementen controleren boekingen verwerken gasten begroeten vertrek uit een accommodatie afhandelen de rekening aan het eind van de dag opmaken klantgegevens vastleggen werknemers opleiden aankomst en vertrek organiseren