Beroep promotieassistent

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Promotieassistent: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Reclametechnieken

  De communicatiestrategieën die bedoeld zijn om een publiek te bereiken of aan te moedigen, en de verschillende media die worden gebruikt om dit doel te bereiken.

 • Communicatieprincipes

  Het pakket gemeenschappelijke beginselen met betrekking tot communicatie zoals actief luisteren, een goede verstandhouding opbouwen, het juiste register gebruiken en de tussenkomst van anderen respecteren.

Vaardigheden

 • Managers ondersteunen

  Ondersteuning en oplossingen bieden aan managers en bestuurders met betrekking tot hun zakelijke behoeften en verzoeken om de bedrijfsvoering of de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijfseenheid.

 • Administratieve taken uitvoeren

  Het uitvoeren van administratieve taken zoals het archiveren, het typen van rapporten en het onderhouden van postcorrespondentie.

 • Helpen bij de praktische handelingen om reclamecampagnes te ontwikkelen

  Ondersteuning bieden bij alle inspanningen en acties die nodig zijn voor de uitvoering van een marketingcampagne, zoals het contacteren van adverteerders, het opstellen van briefings, het organiseren van vergaderingen en het zoeken naar leveranciers.

 • Bedrijfsonderzoek voeren

  Zoeken en verzamelen van informatie die relevant is voor de ontwikkeling van ondernemingen op verschillende gebieden, gaande van juridische, boekhoudkundige en financiële aard tot commerciële aangelegenheden.

 • Routineactiviteiten op kantoor uitvoeren

  De werkzaamheden programmeren, voorbereiden en uitvoeren die nodig zijn voor de dagelijkse uitvoering van de activiteiten, zoals de verzending van post, het ontvangen van benodigdheden, de managers en werknemers op de hoogte houden, en ervoor zorgen dat de werking vlot verloopt.

 • Promotieactiviteiten helpen coördineren

  Een tijdschema voor promotieactiviteiten opstellen. De inhoud van de promotieactiviteiten bepalen. Een verantwoordelijk persoon of kiezen of personen de opdracht geven om relevante informatie met hen te delen. Het nodige materiaal voorbereiden.

Optionele kennis en vaardigheden

camera's bedienen contacten onderhouden met beheerders van distributiekanalen reclameboodschappen maken video's bewerken behandeling van promotiemateriaal beheren voldoen aan de verwachtingen van het doelpubliek grafisch ontwerp motion graphics verkoopbevorderingstechnieken evenementen organiseren zorgen voor de beschikbaarheid van materiaal promotiemiddelen ontwikkelen budgetten beheren promotiegegevens bijhouden

Loopbaanperspectief

Het beroep promotieassistent behoort tot de beroepsgroep Adviseurs marketing, public relations en sales. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20244000  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202410800  erg laag
verwachte baanopeningen tot 202414800  erg laag
salarisgroei tijdens loopbaan  hoog
uitwijkmogelijkheden naar sector  erg hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB