Beroep productiemedewerker vervaardiging van zuivelproducten

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Melkproductieproces
  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
  • Specificaties voor de productie van zuivel

Vaardigheden

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Mondelinge instructies volgen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Afwijkingen bij de melkproductie volgen
  • Schriftelijke instructies volgen
  • Melkvulmachines bedienen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Werkprocedures volgen
  • Beschikken over computervaardigheden
  • Goederen volgens werkorders vastmaken
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Vloeistofvoorraden controleren
  • Betrouwbaar handelen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Schoonmaaktaken uitvoeren
  • Apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Centrifuges bedienen
  • Zuivelverwerkingsmachines bedienen
  • Productieschema’s volgen

Optionele kennis en vaardigheden

temperatuurschalen omgaan met managers gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven levensmiddelenafval afvoeren stremproces van kaas uitvoeren productieproces van ijs eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst gistingsproces van voedingswaren tanks onderhouden kaas stremmen regelgeving voor de productie van ijs schoonmaak ter plaatse uitvoeren omgaan met collega’s monsters etiketteren sensorisch onderzoek uitvoeren verwerking bij ultrahoge temperatuur monsters voor analyse verzamelen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren microbiologie van verse melk pasteurisatieprocessen uitvoeren voedingsmiddelen etiketteren kaassoorten flessen voor verpakking controleren ingrediënten voor de productie van ijs rijpproces van kaas melkzuurbacteriën aan voedselproducten toevoegen