Beroep productiemedewerker papieren draagtassen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Productiemedewerker papieren draagtassen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

 • Verpakkingsprocessen

  Ontwerp en ontwikkeling van verpakkingen. De op de verpakking aangebrachte versieringen en drukprocedés. Verpakkingsmachines en lijnverrichtingen.

Vaardigheden

 • Proefdraaien

  Testen uitvoeren waarbij een systeem, machine, werktuig of andere apparatuur wordt geïnstalleerd door middel van een reeks acties onder reële bedrijfsomstandigheden om de betrouwbaarheid en geschiktheid ervan voor de uitvoering van zijn taken te beoordelen en de instellingen dienovereenkomstig aan te passen.

 • Machines voor papieren draagtassen bedienen

  Een machine bedienen die automatisch meet, afdrukt, snijdt, vouwt en papiermateriaal lijmt op papieren tassen. Zorg ervoor dat de afgewerkte zakken uniform zijn.

 • Transportband controleren

  De stroom van de werkstukken op de transportband controleren, terwijl deze door de machine worden verwerkt om een optimale productiviteit te waarborgen.

 • Automatische machines controleren

  De instellingen en uitvoering van automatische machines continue controleren of regelmatige controleronden uitvoeren. Gegevens over de bedrijfsomstandigheden van installaties en apparatuur indien nodig registreren en interpreteren om afwijkingen vast te stellen.

 • Papieren draagtassen stapelen

  Haal de papieren zakken handmatig uit de papierzakmachine en stapel ze op stapels in kratten of dozen om ze verder te verpakken en te transporteren.

 • Veilig met machines werken

  Controleren en veilig bedienen van de machines en apparatuur die nodig zijn voor uw werk, overeenkomstig handleidingen en instructies.

 • De bediening van een machine installeren

  Een machine installeren en bedienen door de relevante gegevens te verzenden en in te voeren in de (computer) controller in overeenstemming met het gewenste verwerkte product.

 • Problemen oplossen

  Operationele problemen identificeren, beslissen wat er moet gebeuren en hierover verslag uitbrengen.

 • Passende beschermende uitrusting dragen

  Relevante en noodzakelijke beschermende uitrusting dragen, zoals beschermende brillen of andere oogbescherming, helmen, veiligheidshandschoenen.

 • Machine leveren

  Ervoor zorgen dat de machine wordt gevoed met de noodzakelijke en geschikte materialen en de plaatsing of automatische aan- en afvoer van werkstukken in de machines of werktuigmachines op de productielijn controleren.

 • Machine voor papieren draagtassen afstellen

  De output van papieren tassen controleren en in staat zijn om kleine aanpassingen aan te brengen om ervoor te zorgen dat de bijwerkingen van de zijkant van de zakken, de gaatjes en de lipmaat binnen de productspecificaties van de onderneming vallen.

Optionele kennis en vaardigheden

overtollige lijm verwijderen automatische naaimachines bedienen gegevens over de voortgang van het werk bijhouden productierapporten opstellen defecte productiematerialen melden inkt mengen papierformaten goederen verpakken soorten papier papierstoringen voorkomen materiaal reinigen rilmachines bedienen papiermaterialen binden technische middelen raadplegen machineonderhoud uitvoeren eigenschappen van snede bijstellen rotatiepersen bedienen kwaliteit van grondstoffen controleren productiegegevens registreren voor kwaliteitscontrole overtollige materialen wegsnijden flexodrukmachines bedienen

Loopbaanperspectief

Het beroep productiemedewerker papieren draagtassen behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB