Beroep procesoperator zuivelverwerking

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen
  • Specificaties voor de productie van zuivel
  • Beginselen van voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Zuivelverwerkingsmachines bedienen
  • Productieschema’s volgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Apparatuur demonteren
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Automatische procesbesturing toepassen
  • Schoonmaaktaken uitvoeren
  • Schoonmaak ter plaatse uitvoeren
  • Wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • In een voedselverwerkend team werken
  • Schriftelijke instructies volgen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Producten pompen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Tanks onderhouden
  • Afwijkingen bij de melkproductie volgen
  • Goederen volgens werkorders vastmaken
  • Hygiëne waarborgen
  • Materialen voor zuiveltesten gebruiken
  • Mondelinge instructies volgen

Optionele kennis en vaardigheden

melkzuurbacteriën aan voedselproducten toevoegen monsters voor analyse verzamelen installaties voor voedselproductie inrichten kaas stremmen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne gistingsproces van voedingswaren machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren pasteurisatieprocessen uitvoeren melkvulmachines bedienen apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen extrusietechnieken toepassen rijpproces van kaas monsters etiketteren verwerking bij ultrahoge temperatuur warmtebehandeling toepassen levensmiddelenafval afvoeren stremproces van kaas uitvoeren microbiologie van verse melk temperatuurschalen koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren zware gewichten tillen eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong productieproces van ijs centrifuges bedienen ingrediënten voor voedselproductie toevoegen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie