Beroep procesoperator zetmeel
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Enzymatische verwerking
- Beginselen van voedselveiligheid
Vaardigheden
- Goederen volgens werkorders vastmaken
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
- Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
- Taakgegevens bijhouden
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Productieschema’s volgen
- Beleidslijnen van de organisatie naleven
- Goede productiepraktijken toepassen
- Schriftelijke instructies volgen
- Monsters voor analyse verzamelen
- Mondelinge instructies volgen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
omgaan met managers processen voor de dehydratie van voedsel beschikken over computervaardigheden omgaan met collega’s chemie monsters etiketteren zetmeelmonsters testen temperatuurschalen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductieLoopbaanperspectief
Het beroep procesoperator zetmeel behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |