Beroep procesoperator warmtebehandeling van melk

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Verwerking bij ultrahoge temperatuur
  • Bewaren van voedsel
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen bij transport
  • Specificaties voor de productie van zuivel
  • Temperatuurschalen

Vaardigheden

  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Pasteurisatieprocessen uitvoeren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Betrouwbaar handelen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Productieschema’s volgen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Mondelinge instructies volgen
  • Wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

centrifuges bedienen installaties voor voedselproductie inrichten zware gewichten tillen schriftelijke instructies volgen microbiologie van verse melk wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne goederen volgens werkorders vastmaken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie controletesten van melk uitvoeren wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong diensten op een flexibele manier uitvoeren monsters voor analyse verzamelen apparatuur voor voedselhomogenisering bedienen in een voedselverwerkend team werken processen voor de dehydratie van voedsel schoonmaak ter plaatse uitvoeren omgaan met managers schoonmaaktaken uitvoeren producten pompen omgaan met collega’s pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen monsters etiketteren