Beroep procesoperator in een likeurfabriek

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Soorten chocolade

Vaardigheden

  • Chocolade in vormen gieten
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Goede productiepraktijken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren machines voor het schoonmaken van cacaobonen bedienen omgaan met collega’s proces van cacao tot chocolade betrouwbaar handelen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne maalhandelingen hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking omgaan met managers installaties voor voedselproductie inrichten monsters etiketteren

Loopbaanperspectief

Het beroep procesoperator in een likeurfabriek behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld