Beroep procesoperator in een likeurfabriek
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Soorten chocolade
Vaardigheden
- Chocolade in vormen gieten
- Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
- Goede productiepraktijken toepassen
Optionele kennis en vaardigheden
machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren machines voor het schoonmaken van cacaobonen bedienen omgaan met collega’s proces van cacao tot chocolade betrouwbaar handelen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne maalhandelingen hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking omgaan met managers installaties voor voedselproductie inrichten monsters etiketterenLoopbaanperspectief
Het beroep procesoperator in een likeurfabriek behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |