Beroep procesoperator diepvriesmaaltijden
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Opslag van voedingsmiddelen
Vaardigheden
- Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
- Conserveringsbehandelingen toepassen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
- Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
- Monsters voor analyse verzamelen
- Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
- Materialen wegen
- Productieschema’s volgen
- Goede productiepraktijken toepassen
- Hygiëne waarborgen
- Voedingsmiddelen etiketteren
Optionele kennis en vaardigheden
kneden van voedingsmiddelen uitvoeren voorraad van goederen in productie bijhouden beginselen van de voedingstechnologie toepassen droogproces aanpassen aan goederen mengen van voedselproducten uitvoeren zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen nieuwe technologieën in de voedingsmiddelenproductie gebruiken kant-en-klaargerechten correcte etikettering van goederen waarborgenLoopbaanperspectief
Het beroep procesoperator diepvriesmaaltijden behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |