Beroep procesoperator diepvriesmaaltijden

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Conserveringsbehandelingen toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Materialen wegen
  • Productieschema’s volgen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Voedingsmiddelen etiketteren

Optionele kennis en vaardigheden

kneden van voedingsmiddelen uitvoeren voorraad van goederen in productie bijhouden beginselen van de voedingstechnologie toepassen droogproces aanpassen aan goederen mengen van voedselproducten uitvoeren zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen nieuwe technologieën in de voedingsmiddelenproductie gebruiken kant-en-klaargerechten correcte etikettering van goederen waarborgen

Loopbaanperspectief

Het beroep procesoperator diepvriesmaaltijden behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld