Beroep procesoperator diepvriesmaaltijden

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Food storage

Vaardigheden

  • Carry out checks of production plant equipment
  • Apply preservation treatments
  • Apply HACCP
  • Administer ingredients in food production
  • Clean food and beverage machinery
  • Collect samples for analysis
  • Check quality of products on the production line
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Execute chilling processes to food products
  • Weigh materials
  • Follow production schedule
  • Apply GMP
  • Ensure sanitation
  • Label foodstuffs

Optionele kennis en vaardigheden

kneden van voedingsmiddelen uitvoeren voorraad van goederen in productie bijhouden beginselen van de voedingstechnologie toepassen droogproces aanpassen aan goederen mengen van voedselproducten uitvoeren zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen nieuwe technologieën in de voedingsmiddelenproductie gebruiken kant-en-klaargerechten correcte etikettering van goederen waarborgen

Loopbaanperspectief

Het beroep procesoperator diepvriesmaaltijden behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld