Beroep procesoperator ciderfermentatie

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Temperatuurschalen
  • Biotechnologie

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Gisting controleren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

Optionele kennis en vaardigheden

monsters etiketteren in een voedselverwerkend team werken omgaan met managers betrouwbaar handelen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie gistingsproces van dranken omgaan met collega’s wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne beschikken over computervaardigheden machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren appelsap voor ciderproductie analyseren ict-problemen oplossen

Loopbaanperspectief

Het beroep procesoperator ciderfermentatie behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld