Beroep procesoperator chocoladegieterij
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Temperatuurschalen
- Productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen
Vaardigheden
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Chocolade in vormen gieten
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
- Goede productiepraktijken toepassen
- Hygiëne waarborgen
- Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
- Beleidslijnen van de organisatie naleven
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Juiste productmallen selecteren
Optionele kennis en vaardigheden
goederen opslaan beschikken over computervaardigheden zelfvertrouwen tonen omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking betrouwbaar handelen soorten chocolade machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren proces van cacao tot chocolade omgaan met collega’s wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne installaties voor voedselproductie inrichten zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met managers meerdere taken tegelijkertijd uitvoerenLoopbaanperspectief
Het beroep procesoperator chocoladegieterij behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |