Beroep procesoperator cacaomolen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Maalhandelingen

Vaardigheden

  • Weegtoestellen gebruiken
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • In een voedselverwerkend team werken

Optionele kennis en vaardigheden

wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne diensten op een flexibele manier uitvoeren installaties voor voedselproductie inrichten zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren gemalen voedingsmiddelen volgen monsters etiketteren hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking kwaliteit van cacaobonen beoordelen omgaan met collega’s corrigerende acties beheren omgaan met managers zware gewichten tillen betrouwbaar handelen

Loopbaanperspectief

Het beroep procesoperator cacaomolen behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld