Beroep privékok

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Ondernemend / Realistisch
  • Ondernemend / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Communiceren met klanten
  • Zuivelproducten bereiden
  • Klanten tevredenstellen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Week-, schaal- en schelpdieren bereiden
  • Rauw voedsel opslaan
  • Desserts bereiden
  • Gebak bereiden
  • Sauzen en soepen bereiden
  • Keukenbenodigdheden bewaren
  • Kooktechnieken gebruiken
  • Bakkerijproducten bereiden
  • Vleesgerechten bereiden
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Groenten bereiden
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • Vis schelp- en schaaldieren bereiden

Optionele kennis en vaardigheden

levensmiddelenafval afvoeren voor regelmatig onderhoud van keukenmateriaal zorgen voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen levensmiddelen aantrekkelijk presenteren samenstelling van diëten recepten samenstellen leiding geven aan personeel broodjes bereiden de voedselbereidingsruimte schoonmaken pasta klaarmaken voedsel en drank aanbieden dressing voor salades bereiden oppervlakken schoonmaken pizza's maken speciale evenementen organiseren instructies aan medewerkers geven boodschappen doen dieetmaaltijden bereiden mengen van voedselproducten uitvoeren kneden van voedingsmiddelen uitvoeren voedselallergieën eten op tafel serveren menu's plannen werknemers opleiden voedingsingrediënten mengen