Beroep poissonnier

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel
  • Artistiek / Realistisch
  • Realistisch / Ondernemend

Vaardigheden

  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Kooktechnieken gebruiken
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • Rauw voedsel opslaan
  • Opwarmtechnieken gebruiken
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen
  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen
  • Afval verwijderen
  • Week-, schaal- en schelpdieren bereiden
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Vis fileren
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Goederen bestellen
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven

Optionele kennis en vaardigheden

menu's plannen leveringen bij ontvangst controleren groenten bereiden koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren keukenbenodigdheden bewaren anatomie van vissen met chemische reinigingsmiddelen werken sauzen en soepen bereiden verwerking van zeevruchten eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken voldoen aan standaard formaat porties begrotingscontrole uitvoeren sauzen voor gerechten bereiden dressing voor salades bereiden klanten advies geven over de keuze van vis en zeevruchten zuivelproducten bereiden voor gebruik in een gerecht werknemers opleiden groenten bereiden om in een gerecht te gebruiken