Beroep pizzaiolo
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne
Vaardigheden
- Pizza's maken
- Kooktechnieken gebruiken
- Technieken voor culinaire afwerking toepassen
- Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
- Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
- Voedselbereidingsplek overhandigen
- Afval verwijderen
- Voedselbereidingstechnieken toepassen
- De voedselbereidingsruimte schoonmaken
- Een steenoven bedienen
- Rauw voedsel opslaan
- De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
- Menu's plannen
- Toezicht houden op de keukenbestellingen
Optionele kennis en vaardigheden
werknemers opleiden keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden levensmiddelen aantrekkelijk presenteren klantenservice verlenen keukenbenodigdheden bewaren leveringen bij ontvangst controlerenLoopbaanperspectief
Het beroep pizzaiolo behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6200 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 28100 | erg hoog |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 34300 | erg hoog |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | laag | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | erg laag | |
samenhang baankans met economie | erg laag |