Beroep pizzaiolo

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne

Vaardigheden

  • Pizza's maken
  • Kooktechnieken gebruiken
  • Technieken voor culinaire afwerking toepassen
  • Gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Voedselbereidingsplek overhandigen
  • Afval verwijderen
  • Voedselbereidingstechnieken toepassen
  • De voedselbereidingsruimte schoonmaken
  • Een steenoven bedienen
  • Rauw voedsel opslaan
  • De werkomgeving veilig hygiënisch en beveiligd houden
  • Menu's plannen
  • Toezicht houden op de keukenbestellingen

Optionele kennis en vaardigheden

werknemers opleiden keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden levensmiddelen aantrekkelijk presenteren klantenservice verlenen keukenbenodigdheden bewaren leveringen bij ontvangst controleren

Loopbaanperspectief

Het beroep pizzaiolo behoort tot de beroepsgroep Keukenhulpen. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246200  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 202428100  erg hoog
verwachte baanopeningen tot 202434300  erg hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  erg laag
samenhang baankans met economie  erg laag