Beroep persoonlijk stylist

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijk stylist: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Modetrends

  Nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van mode.

Vaardigheden

 • Advies geven over haarstijl

  Aanbevelingen doen aan klanten over geschikte haarstijlen, gebaseerd op hun voorkeuren en uw eigen deskundig oordeel.

 • Actief luisteren

  Aandacht schenken aan wat anderen zeggen, geduldig de punten begrijpen die naar voren worden gebracht, de juiste vragen stellen en niet op ongepaste momenten onderbreken; goed kunnen luisteren naar de behoeften van klanten, passagiers, gebruikers van diensten of anderen, en dienovereenkomstig oplossingen kunnen bieden.

 • Klanten advies geven over het gebruik van cosmetica

  Advies verstrekken aan klanten over het gebruik van verschillende cosmetische producten zoals lotions, poeders, nagellak of crèmes.

 • Klanten advies geven over accessoires die passen bij kleding

  Advies geven over de accessoires die passen bij de kledingstijl van de klant.

 • Klanten tevredenstellen

  Communiceren met klanten en ze zich tevreden laten voelen.

 • Cosmetica aanbevelen aan klanten

  Aanbevelen en adviseren over cosmetische producten op basis van de persoonlijke voorkeuren en behoeften van de klant en over de verschillende productsoorten en merken die beschikbaar zijn.

 • Modetrends op schoeisel en lederwaren toepassen

  Op de hoogte blijven van de nieuwste stijlen, modeshows bijwonen en mode-/kledingmagazines en -handleidingen beoordelen en de vroegere en huidige modetrends analyseren op gebieden zoals schoeisel, lederwaren en kleding. Gebruik maken van analytisch denken en creatieve modellen om op systematische wijze de opkomende trends op het gebied van mode en lifestyle toe te passen en te interpreteren.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Klanten helpen

  Klanten ondersteunen en adviseren bij het nemen van aankoopbeslissingen, door hun behoeften te begrijpen, geschikte diensten en producten voor hen te selecteren en op beleefde wijze vragen te beantwoorden over producten en diensten.

 • Klanten advies geven over sieraden en horloges

  Aan klanten gedetailleerd advies verstrekken over horloges en sieraden die in de winkel aanwezig zijn. Toelichting geven over verschillende merken en modellen en hun kenmerken. Persoonlijk advies verstrekken over juwelen, in overeenstemming met de behoeften en voorkeuren van de klant.

 • Cosmetisch schoonheidsadvies bieden

  Advies en schoonheidstips geven aan klanten voor het creëren van een nieuwe look.

 • Modetips aan klanten geven

  Klanten tips geven over kleding en accessoires die bij elkaar passen en over hoe kledingpatronen of -ontwerpen en verschillende kledingstukken het uiterlijk van de klant kunnen beïnvloeden.

 • Advies geven over kledingstijl

  Advies geven aan klanten over modieuze kledingstijlen en de geschiktheid van verschillende kledingstukken voor bijzondere gelegenheden.

 • Letten op persoonlijke uitstraling

  Het juiste professionele imago van het project door persoonlijke verschijning waarborgen, is altijd van de hoogste norm. De juiste outfit en algemeen beeld en voorkomen kiezen; dagelijks inspanningen leveren om een goede indruk te geven.

 • Op de hoogte blijven van modetrends inzake haarstijlen

  Op de hoogte blijven van huidige en toekomstige modetrends, met name in haarstijlen.

 • Behoeften van klanten identificeren

  Gebruik maken van passende vragen en actief luisteren om de verwachtingen, verlangens en vereisten van de klant naar product en diensten in kaart te brengen.

 • Een professioneel netwerk ontwikkelen

  Mensen in een professionele context bereiken en ontmoeten. Raakvlakken zoeken en uw contacten gebruiken in het belang van beide partijen. De mensen in uw persoonlijke professionele netwerk volgen en op de hoogte blijven van hun activiteiten.

Optionele kennis en vaardigheden

mensen vergezellen begrotingscontrole uitvoeren professionele administratie bijhouden afspraken beheren persoonlijke administratie bijhouden persoonlijkheid beoordelen communicatievaardigheden leren aan klanten diensten op een flexibele manier uitvoeren klanten met bijzondere behoeften assisteren takenschema's beheren haar stijlen netwerken met winkeleigenaars advies geven over persoonlijke aangelegenheden sociale competenties tonen klein tot middelgroot bedrijf beheren

Loopbaanperspectief

Het beroep persoonlijk stylist behoort tot de beroepsgroep Kappers en schoonheidsspecialisten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243500  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202410600  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202414200  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB