Beroep pedicure

Pedicure: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Voetproblemen

  Aandoeningen en afwijkingen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van de voeten, zoals schimmelinfecties, ingegroeide nagels, wratten, onwelriekende voeten, platvoeten en hallux valgus.

 • Huidtypen

  De verschillende huidtypen, zoals droog, normaal, vet en gevoelig.

 • Cosmetische pedicure

  Cosmetische en schoonheidsbehandeling van voeten en teennagels. Hierbij wordt dode huid verwijderd en nagellak aangebracht en worden andere cosmetische technieken toegepast.

 • Cosmetica

  De verschillende soorten stoffen die worden gebruikt om het uiterlijk van het menselijk lichaam te verbeteren.

 • Cosmetische huidbehandeling

  Schoonheidsbehandeling van de gezichtshuid, met het verwijderen van dode huid of gezichtsmaskers, peelings, gebruik van stoom, reiniging van poriën enz.

 • Cosmeticasector

  Leveranciers, producten en merken in de cosmetische industrie.

Vaardigheden

 • Wettelijke vereisten op het gebied van cosmetica naleven

  Ervoor zorgen dat wordt voldaan aan de wettelijke eisen die worden gesteld voor persoonlijke verzorgingsproducten zoals cosmetica, parfums en toiletartikelen.

 • Behoeften van klanten identificeren

  Gebruik maken van passende vragen en actief luisteren om de verwachtingen, verlangens en vereisten van de klant naar product en diensten in kaart te brengen.

 • Nagels vormgeven

  De nagels vormgeven door de uiteinden van de nagels te knippen en glad te maken, met behulp van vijlen, scharen of nagelvijltjes.

 • Advies over schoeisel geven aan patiënten

  Patiënten informeren over de soorten schoeisel die beschikbaar zijn en geschikt zijn voor hun voeten of aandoeningen om het welzijn van de voet te verbeteren.

 • Ergonomisch werken

  Ergonomische principes toepassen voor de organisatie van de werkplek en bij het manueel hanteren van uitrustingen en materialen.

 • Nagels versieren

  Kunstnagels, piercings, siervoorwerpen, of ontwerpen op maat gebruiken om de nagels van de klant te versieren.

 • Nagels behandelen

  Nagels inpakken om deze te herstellen of sterker en veerkrachtiger te maken. De nagelriemen verzachten, trimmen of terugduwen en de behandeling geven aan mensen die op hun nagels bijten.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

 • Materiaal onderhouden

  Het regelmatig inspecteren en uitvoeren van alle vereiste activiteiten om de apparatuur vóór of na het gebruik in de functionele volgorde in stand te houden.

 • Klanten advies geven over het gebruik van cosmetica

  Advies verstrekken aan klanten over het gebruik van verschillende cosmetische producten zoals lotions, poeders, nagellak of crèmes.

 • Werkomgeving steriliseren

  Ervoor zorgen dat alle werkuitrusting, juwelen en huid steriel worden gemaakt voordat er huidbehandeling of lichaamswijzigingen worden aangebracht zoals tatoeages of piercings, om infecties of de overdracht van ziekten te voorkomen.

 • Nagellak aanbrengen

  Eerder aangebrachte nagellak verwijderen, gebruik maken van vloeibare remover of wattenstaafjes, de nagels van de klanten schoonmaken en een onderlaag en heldere of gekleurde nagellak op de nagels aanbrengen met behulp van borsteltjes.

Optionele kennis en vaardigheden

wetgeving in verband met gezondheidszorg naleven afspraken beheren sociale competenties tonen massages geven cosmetica aanbevelen aan klanten professionele administratie bijhouden relaties met leveranciers onderhouden voetgezondheid promoten voorraadniveaus bewaken goederen bestellen cosmetisch schoonheidsadvies bieden ontharingstechnieken gebruiken cosmetica produceren persoonlijke administratie bijhouden betalingen verwerken kaarten verkopen klein tot middelgroot bedrijf beheren make-up testen lichaamspiercings plaatsen verkoopfacturen opstellen

Loopbaanperspectief

Het beroep pedicure behoort tot de beroepsgroep Kappers en schoonheidsspecialisten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243500  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202410600  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202414200  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB