Beroep pastamaker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Productieschema’s volgen
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Rauw voedsel opslaan
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Hygiëne waarborgen
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Werking van reinigingsmachines controleren
  • Werking van machines volgen
  • Correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen
  • Volgens recept werken
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
  • Losapparatuur voor bloem controleren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

nieuwe recepten creëren voedselallergieën zware gewichten tillen voorraad van goederen in productie bijhouden productiemonsters onderzoeken kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren beginselen van voedselveiligheid processen voor de dehydratie van voedsel maalapparaten betrouwbaar handelen omgaan met managers chemische experimenten uitvoeren improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren omgaan met collega’s snijapparatuur onderhouden diensten op een flexibele manier uitvoeren schriftelijke instructies volgen levensmiddelenafval afvoeren levering van grondstoffen beheren handvaardigheid productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen verwerkingsparameters controleren monsters etiketteren extrusietechnieken toepassen