Beroep pastamaker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen
  • Productieschema’s volgen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Werking van reinigingsmachines controleren
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Volgens recept werken
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Werking van machines volgen
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Losapparatuur voor bloem controleren
  • Rauw voedsel opslaan

Optionele kennis en vaardigheden

chemische experimenten uitvoeren processen voor de dehydratie van voedsel voedselallergieën diensten op een flexibele manier uitvoeren koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren levering van grondstoffen beheren extrusietechnieken toepassen beginselen van voedselveiligheid monsters etiketteren omgaan met collega’s nieuwe recepten creëren betrouwbaar handelen handvaardigheid snijapparatuur onderhouden improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking verwerkingsparameters controleren omgaan met managers productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren maalapparaten levensmiddelenafval afvoeren voorraad van goederen in productie bijhouden productiemonsters onderzoeken schriftelijke instructies volgen zware gewichten tillen