Beroep operator walsmachine

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Operator walsmachine: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

 • Vervormingstechnologieën voor metaal

  De verscheidenheid aan technologieën en technieken, waaronder smeden, persen, stampen, walsen en andere, die worden gebruikt voor de vormprocessen bij de fabricage van metaalproducten.

 • Soorten metaal

  Kwaliteiten, specificaties, toepassingen en reacties op verschillende vervaardiging van verschillende soorten metaal, zoals staal, aluminium, messing, koper en andere.

Vaardigheden

 • Verwerkt werkstuk verwijderen

  Afzonderlijke werkstukken na verwerking verwijderen uit de productiemachine of de machinetool. Bij een transportband dient dit gepaard te gaan met een snelle, continue beweging.

 • Proefdraaien

  Testen uitvoeren waarbij een systeem, machine, werktuig of andere apparatuur wordt geïnstalleerd door middel van een reeks acties onder reële bedrijfsomstandigheden om de betrouwbaarheid en geschiktheid ervan voor de uitvoering van zijn taken te beoordelen en de instellingen dienovereenkomstig aan te passen.

 • Technische middelen raadplegen

  Lezen en interpreteren van technische hulpmiddelen zoals digitale of papieren tekeningen en afstelgegevens om een machine of bewerkingsmachine goed in te stellen of om mechanische apparatuur te monteren.

 • Automatische machines controleren

  De instellingen en uitvoering van automatische machines continue controleren of regelmatige controleronden uitvoeren. Gegevens over de bedrijfsomstandigheden van installaties en apparatuur indien nodig registreren en interpreteren om afwijkingen vast te stellen.

 • Vlakpersen bedienen

  Een automatische stempelpers, ontworpen om plaatstaal en staal recht te maken, te controleren en te bedienen, volgens de voorschriften.

 • Richtwalsen plaatsen

  Automatisch of handmatig plaatsen van de walsen van een rekpers door middel van knopcommando's om de walsen over stukken plaatstaal, staal of kunststof te bewegen om ze plat te maken.

 • Zorgen voor de beschikbaarheid van materiaal

  Ervoor zorgen dat de nodige apparatuur beschikbaar is, gereed is en beschikbaar is voor gebruik vóór het begin van de procedures.

 • Machine leveren

  Ervoor zorgen dat de machine wordt gevoed met de noodzakelijke en geschikte materialen en de plaatsing of automatische aan- en afvoer van werkstukken in de machines of werktuigmachines op de productielijn controleren.

 • Ontoereikende werkstukken verwijderen

  Nagaan welke ontoereikende verwerkte werkstukken niet voldoen aan de normen en verwijderd moeten worden en het afval sorteren volgens de voorschriften.

 • De bediening van een machine installeren

  Een machine installeren en bedienen door de relevante gegevens te verzenden en in te voeren in de (computer) controller in overeenstemming met het gewenste verwerkte product.

 • Vlakte van een oppervlak meten

  Meten van de vlakheid van het werkstukoppervlak na de bewerking door te controleren op afwijkingen van de gewenste loodrechte stand.

Optionele kennis en vaardigheden

gegevens over de voortgang van het werk bijhouden geometrische afmetingen en toleranties interpreteren productie van stoomgeneratoren kwaliteit van grondstoffen controleren cam-software gebruiken soorten stempelpersen hefapparatuur bedienen ergonomisch werken productie van lichte metalen verpakkingen advies geven aan technici productie van metalen structuren machineonderhoud uitvoeren productie van verwarmingsapparatuur kwaliteit van producten controleren soorten richtmachines productiegegevens registreren voor kwaliteitscontrole productie van deuren van metaal productie van gereedschappen mechanica productie van stalen vaten en soortgelijke containers productie van bestek verwerkt werkstuk markeren een cnc-controller programmeren verwerking van ferrometalen statistische procesbeheersing planlezen productie van wapens en munitie voorraadniveaus bewaken productie van metalen containers productie van deurbeslag van metaal soorten metaalproductieprocessen optimalisatie van kwaliteit en cyclustijd productie van metalen huishoudelijke artikelen

Loopbaanperspectief

Het beroep operator walsmachine behoort tot de beroepsgroep Metaalbewerkers en constructiewerkers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20242400  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 20249100  hoog
verwachte baanopeningen tot 202411600  hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB