Beroep operator vleesbereiding

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Hygiëne waarborgen
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Zware gewichten tillen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Verpakkingsmateriaal beheren
  • Geschikte ingrediënten selecteren
  • Sterke geuren verdragen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Vlees voor verkoop voorbereiden
  • Kleurverschillen aangeven
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken

Optionele kennis en vaardigheden

machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong eerste hulp bieden beschikken over computervaardigheden economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen omgaan met collega’s levensmiddelenafval afvoeren omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking in een voedselverwerkend team werken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie monsters etiketteren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne melkzuurbacteriën aan voedselproducten toevoegen voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen detectoren voor metaalcontaminanten bedienen betrouwbaar handelen in koude omgevingen werken culturele gebruiken bij het sorteren van dierlijke delen omgaan met managers temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen