Beroep operator pastamaker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Productieschema’s volgen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Werking van reinigingsmachines controleren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Losapparatuur voor bloem controleren
  • Werking van machines volgen
  • Droogproces aanpassen aan goederen
  • Hygiëne waarborgen
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Rauw voedsel opslaan
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Weegtoestellen gebruiken

Optionele kennis en vaardigheden

in een voedselverwerkend team werken zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie diensten op een flexibele manier uitvoeren schriftelijke instructies volgen mechanische werktuigen goederen volgens werkorders vastmaken monsters etiketteren productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen omgaan met managers betrouwbaar handelen extrusietechnieken toepassen ict-problemen oplossen zware gewichten tillen levensmiddelenafval afvoeren mondelinge instructies volgen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren levering van grondstoffen beheren verwerkingsparameters controleren omgaan met collega’s