Beroep operator pastamaker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Droogproces aanpassen aan goederen
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Productieschema’s volgen
  • Losapparatuur voor bloem controleren
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Werking van machines volgen
  • Rauw voedsel opslaan
  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Werking van reinigingsmachines controleren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

Optionele kennis en vaardigheden

productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen omgaan met collega’s extrusietechnieken toepassen ict-problemen oplossen omgaan met managers wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen schriftelijke instructies volgen goederen volgens werkorders vastmaken levering van grondstoffen beheren levensmiddelenafval afvoeren zware gewichten tillen betrouwbaar handelen verwerkingsparameters controleren mechanische werktuigen in een voedselverwerkend team werken mondelinge instructies volgen machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren monsters etiketteren zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie diensten op een flexibele manier uitvoeren