Beroep operator golfkartonmachine

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Operator golfkartonmachine: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Soorten papier

  De verschillende criteria die worden gehanteerd om de verschillen in de papiertypes, zoals ruwheid en dikte, en de verschillende fabricagemethoden en houtsoorten waarvan de soorten papier afkomstig zijn, te bepalen.

 • Groefafmetingen

  Groefafmetingen hebben betrekking op het aantal groeven per lineaire voet en de dikte daarvan. Groeven zijn de golven en bogen op een golfkartonnen doos die golfkarton zijn structuur geven, waardoor dit stijf en sterk wordt.

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

Vaardigheden

 • De bediening van een machine installeren

  Een machine installeren en bedienen door de relevante gegevens te verzenden en in te voeren in de (computer) controller in overeenstemming met het gewenste verwerkte product.

 • Machine leveren

  Ervoor zorgen dat de machine wordt gevoed met de noodzakelijke en geschikte materialen en de plaatsing of automatische aan- en afvoer van werkstukken in de machines of werktuigmachines op de productielijn controleren.

 • Golfkartonmachines bedienen

  Instelling van golfkartonmachine om golfkartonmateriaal voor containers te vormen en de machine monitoren. De machine voert papieren vellen door splitsen en golfkartonrollen. Daarbij wordt stoom en warmte geproduceerd en worden golven gevormd. Er wordt lijm aangebracht en de golven worden samengevoegd tot één golfkartonplaat.

 • Automatische machines controleren

  De instellingen en uitvoering van automatische machines continue controleren of regelmatige controleronden uitvoeren. Gegevens over de bedrijfsomstandigheden van installaties en apparatuur indien nodig registreren en interpreteren om afwijkingen vast te stellen.

 • Proefdraaien

  Testen uitvoeren waarbij een systeem, machine, werktuig of andere apparatuur wordt geïnstalleerd door middel van een reeks acties onder reële bedrijfsomstandigheden om de betrouwbaarheid en geschiktheid ervan voor de uitvoering van zijn taken te beoordelen en de instellingen dienovereenkomstig aan te passen.

 • Veilig met machines werken

  Controleren en veilig bedienen van de machines en apparatuur die nodig zijn voor uw werk, overeenkomstig handleidingen en instructies.

 • Papierrol controleren

  De jumbo papierrol, die het papier met de juiste spanning op een kern windt, controleren.

 • Transportband controleren

  De stroom van de werkstukken op de transportband controleren, terwijl deze door de machine worden verwerkt om een optimale productiviteit te waarborgen.

 • Problemen oplossen

  Operationele problemen identificeren, beslissen wat er moet gebeuren en hierover verslag uitbrengen.

 • Passende beschermende uitrusting dragen

  Relevante en noodzakelijke beschermende uitrusting dragen, zoals beschermende brillen of andere oogbescherming, helmen, veiligheidshandschoenen.

Optionele kennis en vaardigheden

gevulde pallets vervangen zendingen van recyclebaar materiaal coördineren kwaliteit van producten controleren technische middelen raadplegen stansmachines bedienen soorten dozen defecte productiematerialen melden goederen verpakken aantallen vellen bijhouden gegevens over de voortgang van het werk bijhouden drukken op grote machines machineonderhoud uitvoeren eigenschappen van snede bijstellen gegevens over recycling bijhouden inkt mengen zaagblad op machine vervangen takels bedienen productierapporten opstellen papiervouwmachines bedienen drukvastheid van de rand testen types dozen metaalbevestigingsmachines bedienen productiegegevens registreren voor kwaliteitscontrole

Loopbaanperspectief

Het beroep operator golfkartonmachine behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB