Beroep operator bereid vlees

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Wetgeving voor producten van dierlijke oorsprong
  • Culturele gebruiken bij het sorteren van dierlijke delen
  • Opslag van voedingsmiddelen

Vaardigheden

  • Weegtoestellen gebruiken
  • Vlees voor verkoop voorbereiden
  • Kleurverschillen aangeven
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Sterke geuren verdragen
  • Geschikte ingrediënten selecteren
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Conserveringsbehandelingen toepassen
  • Verpakkingsmateriaal beheren
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Zware gewichten tillen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Materialen wegen

Optionele kennis en vaardigheden

voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen productiemonsters onderzoeken omgaan met collega’s hygiëne waarborgen betrouwbaar handelen pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen monsters etiketteren levensmiddelenafval afvoeren wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking warmtebehandeling toepassen eerste hulp bieden regelgeving inzake brandbare producten toepassen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie detectoren voor metaalcontaminanten bedienen beschikken over computervaardigheden in een voedselverwerkend team werken omgaan met managers snijapparatuur gebruiken in koude omgevingen werken processen voor de dehydratie van voedsel productielijn voor het inblikken van voedsel voedingsingrediënten mengen economische criteria overwegen bij besluitvormingsprocessen