Beroep operator absorberende verbanden

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Operator absorberende verbanden: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Kleefstoffen

  De categorieën, de productie en de chemische bestanddelen van kleefmiddelen, zoals niet-reactieve kleefmiddelen (drooglijmen, drukgevoelige kleefmiddelen, contactlijmen en hete kleefstoffen) en reactieve kleefmiddelen (meerdelige of enkelvoudige kleefmiddelen).

 • Soorten polymeren

  Er zijn twee soorten polymeer-absorptiematten. Bij de eerste wordt de polymeer geïnjecteerd in de grondstof die ook de cellulosevezels levert en wordt gelijkmatig door het hele product verspreid. Bij de tweede wordt na vervaardiging van de mat absorptiemateriaal op de oppervlakte daarvan aangebracht.

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

Vaardigheden

 • Passende beschermende uitrusting dragen

  Relevante en noodzakelijke beschermende uitrusting dragen, zoals beschermende brillen of andere oogbescherming, helmen, veiligheidshandschoenen.

 • Transportband controleren

  De stroom van de werkstukken op de transportband controleren, terwijl deze door de machine worden verwerkt om een optimale productiviteit te waarborgen.

 • Ongeweven stapelvezelproducten produceren

  Machines en processen bedienen, monitoren en onderhouden voor de vervaardiging van ongeweven stapelvezelproducten, met behoud van een hoge productiviteit.

 • Machine leveren

  Ervoor zorgen dat de machine wordt gevoed met de noodzakelijke en geschikte materialen en de plaatsing of automatische aan- en afvoer van werkstukken in de machines of werktuigmachines op de productielijn controleren.

 • Proefdraaien

  Testen uitvoeren waarbij een systeem, machine, werktuig of andere apparatuur wordt geïnstalleerd door middel van een reeks acties onder reële bedrijfsomstandigheden om de betrouwbaarheid en geschiktheid ervan voor de uitvoering van zijn taken te beoordelen en de instellingen dienovereenkomstig aan te passen.

 • Automatische machines controleren

  De instellingen en uitvoering van automatische machines continue controleren of regelmatige controleronden uitvoeren. Gegevens over de bedrijfsomstandigheden van installaties en apparatuur indien nodig registreren en interpreteren om afwijkingen vast te stellen.

 • Problemen oplossen

  Operationele problemen identificeren, beslissen wat er moet gebeuren en hierover verslag uitbrengen.

 • Veilig met machines werken

  Controleren en veilig bedienen van de machines en apparatuur die nodig zijn voor uw werk, overeenkomstig handleidingen en instructies.

 • De bediening van een machine installeren

  Een machine installeren en bedienen door de relevante gegevens te verzenden en in te voeren in de (computer) controller in overeenstemming met het gewenste verwerkte product.

Optionele kennis en vaardigheden

compressierollers bedienen gegevens over de voortgang van het werk bijhouden stansmachines bedienen elektrische droogstempels bedienen papierrol controleren absorptie testen verpakkingsmachines bedienen productierapporten opstellen machineonderhoud uitvoeren mengmachines voor donspulp bedienen productiegegevens registreren voor kwaliteitscontrole papiervouwmachines bedienen meter controleren roterende vacuümtrommelfilters bedienen machinetechnologie voor niet-geweven stoffen grondstoffen meten kwaliteit van producten controleren technische middelen raadplegen kwaliteit van grondstoffen controleren defecte productiematerialen melden

Loopbaanperspectief

Het beroep operator absorberende verbanden behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB