Beroep ontwikkelaar wed-, loterij- en kansspelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Ontwikkelaar wed-, loterij- en kansspelen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Id Tech

  De game engine id Tech, een software-framework dat bestaat uit een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving en gespecialiseerde ontwerptools voor de snelle herhaling van door de gebruiker vervaardigde computerspellen.

 • Spelregels

  Reeks beginselen en regels die van toepassing zijn op een spel

 • Source (systemen voor het maken van digitale games)

  De game engine Source is een softwarekader dat bestaat uit een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving en gespecialiseerde ontwerptools, bedoeld voor de snelle iteratie van door de gebruiker gegenereerde computerspellen.

 • Logica van spelers

  De door deelnemers aan loterijen, weddenschappen of kansspelen gehanteerde strategieën en logica.

 • Unreal Engine

  De game-engine Unreal Engine, namelijk een softwarekader dat bestaat uit een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving en gespecialiseerde ontwerptools, bedoeld voor de snelle herhaling van door de gebruiker gegenereerde computerspellen.

 • CryEngine

  De game engine CryEngine is een software-raamwerk dat bestaat uit geïntegreerde ontwikkelomgevingen en gespecialiseerde ontwerpinstrumenten, die zijn ontworpen voor de snelle iteratie van door de gebruiker vervaardigde computergames.

 • Systemen voor het maken van digitale games

  De geïntegreerde ontwikkelingsomgeving en gespecialiseerde ontwerpinstrumenten, ontworpen voor de snelle herhaling van door de gebruiker vervaardigde computerspelletjes.

 • Unity (systemen voor het maken van digitale games)

  De game engine Unity, namelijk een softwarekader dat bestaat uit een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving en gespecialiseerde ontwerptools, bedoeld voor de snelle iteratie van door de gebruiker gegenereerde computerspellen.

 • Juridische normen bij kansspelen

  De wettelijke eisen, voorschriften en beperkingen voor kansspelen en wedden.

 • Frostbite (systemen voor het maken van digitale games)

  De game engin Frostbite, namelijk een softwarekader dat bestaat uit een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving en gespecialiseerde ontwerptools, bedoeld voor de snelle iteratie van door de gebruiker gegenereerde computerspellen.

Vaardigheden

 • Aanpassen aan veranderende situaties

  Benadering van situaties aanpassen op basis van onverwachte en plotselinge wijzigingen in de behoeften, het humeur of de trends van mensen; strategieën veranderen, improviseren en op natuurlijke wijze zich aanpassen aan die omstandigheden.

 • Spellen bedienen

  Alle klanten ontvangen en begroeten aan de speeltafels, volledig op de hoogte zijn van de regels en bedrijfsprocedures van alle spellen in het casino; duidelijk en vol vertrouwen commentaar geven tijdens alle spellen en het vereiste niveau van tafelbeveiliging handhaven, waarbij ervoor wordt gezorgd dat eventuele problemen onder de aandacht van de tafelinspecteur worden gebracht; de spellen onder controle houden door ze op de voet te volgen met betrekking tot het volume van de fiches en de behoeften van de klant en het bedrijf; laten merken de klanten en hun speelwijze te zien, en in voorkomend geval reageren op hun verzoeken; volledig uitleg geven over de regels voor het spelen van de spellen aan de klanten, en erkennen wanneer de klanten hulp en assistentie nodig hebben en op een positieve manier bijstand verlenen.

 • Gespecialiseerde ontwerpsoftware gebruiken

  Ontwikkelen van nieuwe ontwerpen met gespecialiseerde software.

 • Ethische gedragscode voor kansspelen volgen

  De regels en de ethische code volgen die worden gebruikt in kansspelen, weddenschappen en lottospelen. Het vermaak van de spelers in gedachten houden.

 • Gamepsychologie toepassen

  Gebruikmaken van de beginselen van menselijke psychologie bij het opstellen van strategieën voor de ontwikkeling van kansspelen om aantrekkelijke spellen te creëren.

 • Concepten voor kansspelen bedenken

  Concepten bedenken voor het creëren van een kans-, gok- of loterijspel.

 • Kansspelen ontwikkelen

  Ontwikkelen van nieuwe gok- en loterijspelen of het combineren van bestaande spelen om een nieuw spel te creëren.

 • Problemen bij kansspelen oplossen met behulp van digitale middelen

  ICT-middelen, -hulpmiddelen en -competentie gebruiken voor het oplossen van kansspel-, gok- en loterijproblemen, zoals problemen met de werking van spellen.

 • Engine voor virtuele games ontwikkelen

  Een virtueel softwarekader creëren waarin de details van de uitvoering van gewone spelgerelateerde taken worden samengevat.

Optionele kennis en vaardigheden

reeds ontwikkeld spel aanpassen aan de markt culturele verschillen respecteren informatie over sportcompetitie multimediasystemen ict-softwarespecificaties omgaan met tegenslagen gegevensbescherming spellen tonen

Loopbaanperspectief

Het beroep ontwikkelaar wed-, loterij- en kansspelen behoort tot de beroepsgroep Biologen en natuurwetenschappers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-400  erg laag
verwachte vervangingsvraag tot 20245000  laag
verwachte baanopeningen tot 20245000  erg laag
salarisgroei tijdens loopbaan  hoog
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  hoog

Source: Sisyphus ODB