Beroep ontharingsspecialist

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Ontharingsspecialist: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Cosmeticasector

  Leveranciers, producten en merken in de cosmetische industrie.

 • Huidtypen

  De verschillende huidtypen, zoals droog, normaal, vet en gevoelig.

 • Cosmetica

  De verschillende soorten stoffen die worden gebruikt om het uiterlijk van het menselijk lichaam te verbeteren.

 • Haar

  Menselijk haar, zijn samenstelling en interactie met verschillende chemicaliën, omgevingsfactoren en gezondheidsaspecten.

 • Ontharingstechnieken

  De verschillende methoden die worden gebruikt voor het verwijderen van ongewenst haar, hetzij door ontharing, met inbegrip van het knippen en trimmen, door epileren, zoals waxen, sugaring, laseren, plukken, enz.

Vaardigheden

 • Behoeften van klanten identificeren

  Gebruik maken van passende vragen en actief luisteren om de verwachtingen, verlangens en vereisten van de klant naar product en diensten in kaart te brengen.

 • Klanten advies geven over het gebruik van cosmetica

  Advies verstrekken aan klanten over het gebruik van verschillende cosmetische producten zoals lotions, poeders, nagellak of crèmes.

 • Wettelijke vereisten op het gebied van cosmetica naleven

  Ervoor zorgen dat wordt voldaan aan de wettelijke eisen die worden gesteld voor persoonlijke verzorgingsproducten zoals cosmetica, parfums en toiletartikelen.

 • Ergonomisch werken

  Ergonomische principes toepassen voor de organisatie van de werkplek en bij het manueel hanteren van uitrustingen en materialen.

 • Materiaal onderhouden

  Het regelmatig inspecteren en uitvoeren van alle vereiste activiteiten om de apparatuur vóór of na het gebruik in de functionele volgorde in stand te houden.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

Optionele kennis en vaardigheden

elektrolyse uitvoeren cosmetisch schoonheidsadvies bieden gezichtsbeharing behandelen betalingen verwerken haar stijlen persoonlijke administratie bijhouden afspraken beheren werknemers opleiden afval verwijderen cosmetica aanbevelen aan klanten lichaamsdelen ontharen professionele administratie bijhouden intens gepulseerde lichttechnologie gebruiken haar epileren threadingtechnieken gebruiken cosmetica verkopen klein tot middelgroot bedrijf beheren laser om haar te verwijderen gebruiken voorraadniveaus bewaken goederen bestellen

Loopbaanperspectief

Het beroep ontharingsspecialist behoort tot de beroepsgroep Kappers en schoonheidsspecialisten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243500  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 202410600  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 202414200  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  laag
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB