Beroep oliezaadperser

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Oliezaadproces
  • Mechanische werktuigen

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Voorbereidende handelingen voor olie-extractie uitvoeren
  • Sappersmachine bedienen
  • Stoomdruk reguleren
  • Afvalmateriaal op machines verwijderen
  • Hydraulische pers onderhouden
  • Mondelinge instructies volgen
  • Oliemengmachines bedienen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Producten pompen
  • Zaden vermalen
  • Apparatuur voor de extractie van olie bedienen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Eetbare oliën raffineren
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Vochtgehalte van zaden beheren
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren

Optionele kennis en vaardigheden

schriftelijke instructies volgen omgaan met collega’s in een voedselverwerkend team werken mechanische technieken voor eetbare oliezaden installaties voor voedselproductie inrichten onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met managers oorsprong van dieetvetten en oliën fruitpersprocessen beheren diensten op een flexibele manier uitvoeren levensmiddelenafval afvoeren betrouwbaar handelen eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst monsters etiketteren machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren