Beroep oliezaadperser

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Mechanische werktuigen
  • Oliezaadproces

Vaardigheden

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Vochtgehalte van zaden beheren
  • Producten pompen
  • Mondelinge instructies volgen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Oliemengmachines bedienen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Hydraulische pers onderhouden
  • Stoomdruk reguleren
  • Zaden vermalen
  • Eetbare oliën raffineren
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Apparatuur voor de extractie van olie bedienen
  • Sappersmachine bedienen
  • Voorbereidende handelingen voor olie-extractie uitvoeren
  • Afvalmateriaal op machines verwijderen

Optionele kennis en vaardigheden

schriftelijke instructies volgen omgaan met collega’s monsters etiketteren fruitpersprocessen beheren in een voedselverwerkend team werken diensten op een flexibele manier uitvoeren levensmiddelenafval afvoeren eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren betrouwbaar handelen mechanische technieken voor eetbare oliezaden installaties voor voedselproductie inrichten onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met managers oorsprong van dieetvetten en oliën