Beroep oenoloog

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Onderzoekend / Realistisch

Kennis

  • Methoden voor kwaliteitsgarantie
  • Biotechnologie
  • Gistingsproces van dranken
  • Pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Filterprocessen bij dranken
  • Productieprocessen van wijnmakerijen
  • Financiële draagkracht

Vaardigheden

  • Kleurverschillen aangeven
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Sensorisch onderzoek uitvoeren
  • Pasteurisatieprocessen uitvoeren
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren
  • Flessen voor verpakking controleren
  • Proces van wijnproductie volgen
  • Monsters van voedingsmiddelen en dranken analyseren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Normen voor productiefaciliteiten vaststellen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

Optionele kennis en vaardigheden

marketingstrategieën implementeren begrotingscontrole uitvoeren omgaan met managers trends in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie analyseren statistische methoden bij procescontrole toepassen wijnen in rekken zetten alcoholische dranken in vaten rijpen distilleersterkte meten beschikken over computervaardigheden in een voedselverwerkend team werken productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen voortdurende voorbereiding op audits waarborgen kwaliteit van druiven controleren kwaliteit van wijn controleren verkoopstrategieën ten uitvoer brengen omgaan met chemicaliën voor schoonmaak productieprocessen analyseren voor verbetering omgaan met collega’s verspilling van grondstoffen beperken niches in de markt identificeren centrifugale afscheiders volgen