Beroep ober/serveerster

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Sociaal / Ondernemend
  • Sociaal / Realistisch

Kennis

  • Alcoholische drank producten
  • Religieuze culturele diëten en voedselvoorschriften voor allergieën

Vaardigheden

  • Klantenservice verlenen
  • Klanten helpen
  • Betalingen van rekeningen in ontvangst nemen
  • Wijn serveren
  • Dranken serveren
  • Alcoholische dranken bereiden
  • Relaties met klanten onderhouden
  • Gezondheids- veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
  • Behoeften van klanten identificeren
  • Eten op tafel serveren
  • Klantenoordelen analyseren
  • Betalingen verwerken
  • Menu's presenteren
  • Bestellingen voor eten en drinken van gasten opnemen
  • Klanten adviseren over menu's voor speciale gelegenheden en evenementen
  • Warme dranken bereiden
  • In een team werken in het hotel- en restaurantwezen
  • Tafels schikken
  • Vip-gasten assisteren
  • Toezicht houden op de voedselkwaliteit
  • Restaurantgasten ontvangen
  • Oppervlakken schoonmaken
  • Normen voor persoonlijke hygiëne handhaven
  • Klanten met bijzondere behoeften assisteren
  • Controleren of de eetzaal schoon is

Optionele kennis en vaardigheden

bedieningskarren klaarzetten afval verwijderen wijnen uitschenken gereedschappen voor het snijden van voedsel gebruiken reserveringen verwerken alcohol- en drugsmisbruik detecteren lokale regionale of toeristische sector klanten voorlichten over theesoorten wetten over het serveren van alcoholische dranken geflambeerde gerechten bereiden klanten over de soorten thee en koffie informeren mousserende wijnen een incidentenrapportage bijhouden vreemde talen gebruiken in het hotel- en restaurantwezen wijnen aanbevelen